Második világháborús aknát találtak Székesfehérváron

Akt.:
Székesfehérvár, 2012. április 1., vasárnap (MTI) – Feltehetően második világháborús aknát fordított ki egy munkagép közműépítés során Székesfehérváron vasárnap délután; a környéken ideiglenesen huszonegy lakást kellett kiüríteni – tájékoztatta a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-t.

Elszállították azt a német repeszromboló gránátot, amelyet közműépítés közben találtak vasárnap Székesfehérváron, a kiköltöztetett lakók visszatérhettek otthonaikba – közölte a Honvédelmi Minisztérium sajtóosztálya az MTI-vel. A tájékoztatás szerint a Magyar Honvédség tűzszerészei a helyszínen kilőtt állapotban egy 15 centiméteres német repeszromboló gránátot találtak. A tűzszerészek a gránátot megsemmisítésre elszállították.


Szabó-Bisztricz Anett elmondta, az öreghegyi városrészen, a Körösmezei utcában találtak közműépítés során egy 50 kilós robbanótestet. A helyszínt 100 méteres körzetben kiürítették: 29 embert kellett ideiglenesen kiköltöztetni. Várhatóan a késő délutáni órákban térhetnek vissza otthonaikba, miután a bombát elszállították a tűzszerészek.
hirdetés