Másodjára, nyolcezren

A különleges programok és a kinti helyszínek rengeteg embert csábított ki az éjszakába.

– A „külsősökkel” együtt közel száz munkatárs dolgozott a Múzeumok éjszakáján, de volt is feladatuk bőven: az alkalom mintegy nyolcezer embert vonzott a két helyszínre.

– A másodjára megrendezett program célja ezúttal is az intézmény népszerűsítése, komplex, populáris, de szakmailag is értékes rendezvény biztosítása volt – értékelt kérésünkre Deményi György közművelődési igazgatóhelyettes.

„Bejött” a mamut

Népszerűnek bizonyultak a különleges programok: több tízezer éves mamutcsontokat mutattak be szokatlan installálással és fényeffektek kíséretében, meg egy hatalmas, kialakított mamutfejet, ami lobogó tábortűz mögött jelent meg.

A Medgyessy Ferenc Emlékmúzeumban Szász Endre hét festményét lehetett megtekinteni – e képek érdekessége, hogy a művész kórházi ágyán készültek –, ami szintén igen látogatott volt.

A Déri téren kialakított, jó hangulatú „kerthelyiségben” a fúvószenekaroktól, a korhű ruhában színpadra lépő reneszánsz együttesen keresztül a dallamos melódiákat játszó együttesekig szintén mindenki nagy sikert aratott.
hirdetés