peca

2019.05.11. 12:11

Évadnyitó versenyt rendeztek Kisvárdán

Évadnyitó versenyt rendezett a Kisvárdai Dolgozók Sporthorgász Egyesülete május első szombatján.

Kapásra várva Fotó: a szerző

Sokan nem értik, hogy mi jó lehet a horgászatban, holott a pecázás az egyik leghasznosabb időtöltés gyermeknek, fiatalnak és idősnek egyaránt – akár egyedül, akár családdal vagy éppen baráti társasággal műveli is azt az ember.

Amikor horgászol, kikapcsol az agyad, kellemesen elfáradsz, de fel is töltődsz közben. Egy jó program arra, hogy tartalmasan töltsd a szabadidődet, hogy átélj a hétköznaptól teljesen eltérő élményeket és kitisztítsd az agyadat. A hal egy idő után már nem annyira a zsákmányod, mint inkább a partnered lesz.

Kapásra várva Fotó: a szerző

A városkörnyéki tavakat a Kisvárdai Dolgozók Sporthorgász Egyesülete gondozza 1973 óta. Az egyesületnek jelenleg mintegy háromszáz tagja van. A kisvárdai tavakat alternatív kutak látják el friss vízzel. A lefolyókon keresztül leeresztik a vizet, így folyamatosan cserélni tudják a tavak vizét. A tavak közül a legnagyobb az úgynevezett Nagy lapos, mellette helyezkedik el a Bulgár, és a kettő ölelésében található a Háromszög.

Egy kicsit távolabb a kisvárdai vár szomszédságában található a Pontyos–tó. A Pontyos és a Nádas tavakat csak egy gát választja el egymástól, jellegükben mégis más és más vizek. Jellemző halak: ponty, amur, csuka, harcsa, compó, süllő, kárász és keszegfélék.

A pontyot rendszeresen telepítik, de előfordulnak szép harcsák is. A tavak környékének gondozása is megoldott: a horgászok rendszeresen tisztítják horgászhelyeiket.

- Vincze Péter -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában