Másodszor is a sényői iskola végzett az élen

A rendvédelmi verseny helyezettjei különböző ajándékokkal gazdagodta
A rendvédelmi verseny helyezettjei különböző ajándékokkal gazdagodta - © Fotó: tudósítónktól
Sényő – Rendvédelmi napnak adott otthont Sényő: immár negyedik alkalommal szervezte meg a bűn- és balesetmegelőzési programot a kemecsei rendőrőrs.

– A vetélkedőre négy csapat jelentkezett: Kótaj, Kemecse, Nyírtura általános iskolásai mellett az Ibrányi Árpád Fejedelem Általános Iskola Sényői Tagintézményének tanulói is részt vettek a versenyen. Öt fős, felső tagozatos tanulókból álló csapatok versengtek egymással – újságolta Pataki Lászlóné tagintézményvezető.

Bűnmegelőzési tesztlapot töltöttek ki, kerékpáros közlekedési és elsősegélynyújtási ismeretekről adtak számot, fizikai, erőnléti és ügyességi feladatokat oldottak meg. Emellett kerékpáros tanpályán mérhették össze tudásukat, ügyességüket, gyorsaságukat a résztvevők. A rendvédelemhez kötődő rajz elkészítése is a megoldandó teendők között szerepelt.

Állatkerti belépő volt a jutalom

– A versenyen nyolcvan diák próbált szerencsét. Iskolánk több mint 100 ponttal előzte meg a második helyezett Kótaj csapatát, másodszor végzett az első helyen; a harmadik helyezést Kemecse csapata érte el.

A győztesek állatkerti belépőt kaptak. Az egyéni helyezettek különböző közlekedési ajándékokkal lettek gazdagabbak: kerékpárra szerelhető lámpát, megkülönböztető mellényt, fényvisszaverőket vihettek haza. A sényői iskolából kiemelkedő eredményt ért el Molnár Ádám, Zsoldos Lotti, valamint Bertók Laura a kemecsei rendőrőrs által színvonalasan lebonyolított rendezvényen.

LTL
hirdetés