368 millió forint kárt okozott a nő, letartóztatásban marad

368 millió forint kárt okozott a nő, letartóztatásban marad
© Illusztráció: getty images
Mátészalka – Letartóztatásban marad a csalássorozattal gyanúsított nő.

A Mátészalkai Járásbíróság nyomozási bírája 2019. február 27-én a különösen nagy kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalás bűntette miatt indult eljárásban további 3 hónappal meghosszabbította Sz. G-né letartóztatását.

A nyomozás adatai szerint a gyanúsított 2014. január 1. és 2017. december 20. közötti időszakban több személytől és cégtől kért kölcsön nagyobb összegeket arra hivatkozással, hogy Németországban élő édesapja halála után a neki járó nagy összegű hagyatékból szándékozik azokat visszafizetni. A gyanúsított a sértettekkel a hivatalosság látszatát keltve az örökségre vonatkozóan ügyvéd előtt titoktartási nyilatkozatot íratott alá. A visszafizetési határidők lejártát követően a kölcsönvett összegeket nem fizette vissza, ezáltal 12 sértettnek és további, ismeretlen károsultaknak összesen mintegy 368 millió forint kárt okozott, melyből csak néhány százezer forint térült meg.

2018. márciusában azzal az indokkal utazott Svájcba, hogy hagyatékának ügyeit intézze. Ott tartózkodása alatt a sértettektől további kölcsönöket kért a nem létező örökségre hivatkozva, s megfenyegette azokat, akik a további kölcsönök folyósítását megtagadták, illetve visszakérték a kölcsönkért összegeket.

A bíróság álláspontja szerint továbbra is lehet tartani arról, hogy a gyanúsított szabadlábon hagyása esetén nem jelenne meg, megszökne, elrejtőzne a hatóság elől, illetve fennáll a bűnismétlés veszélye is.

A végzés nem végleges, a gyanúsított és védője fellebbezést jelentett be.

– Dr. Sörös László, sajtószóvivő –Mátészalka.
SZON.HU


hirdetés