A bökéstől a tányérig

A zsűri díjazza a leghosszabb, legfinomabb, legvastagabb kolbászt és a legkreatívabb tálalást
A zsűri díjazza a leghosszabb, legfinomabb, legvastagabb kolbászt és a legkreatívabb tálalást - © Fotó: Pusztai Sándor
Szamoskér – Hatodik alkalommal kolbászolhat együtt a településen és a térségben élők apraja-nagyja.


Elszaladt egy esztendő, így ismét közeleg a nap, amikor a szamoskériek kést ragadnak, hogy számos, disznóból készült ételkölteménnyel áldozzanak a gasztronómia oltárán. Ahogy az lenni szokott, minden egy bökéssel kezdődik reggel nyolc órakor, amikor is a hagyományoknak megfelelően levágják a disznót – természetesen némi fogópálinka elfogyasztása után.

A csapatok ezután nekiláthatnak a töltésnek, amihez stílszerűen Szalonna és Bandája, valamint a Cimbaliband szolgáltatja a kéz- és talpalávalót. A zsűri díjazza a leghosszabb, legfinomabb, legvastagabb kolbászt, valamint a legkreatívabb tálalást is.

A disznótoros ebéd elfogyasztása alatt népi együttesek és szólisták gondoskodnak a hangulatról, a 15.30-as eredményhirdetés előtt és után pedig a Parno Graszt muzsikál.

KM



Mátészalka.
SZON.HU






hirdetés