„Anyucikám, meghalt, Erzsi meghalt” – 10 nap után került elő a csomagtartóból a mándoki lány holtteste

Akt.:
„Anyucikám, meghalt, Erzsi meghalt” – 10 nap után került elő a csomagtartóból a mándoki lány holtteste
© Fotó: Pusztai Sándor
Mándok, Nyíregyháza – “Azt hittük, hogy megtalálták és hazahozták Erzsikét, de nem. Képeket mutattak, ami alapján már biztosan tudtuk, hogy ő az. Megnéztem az arcát. Bántották, csupa vér volt a szája és az orra, az arca és a szeme fel volt dagadva. Hogy tehet ilyet valaki egy másik emberrel?”

A négyéves Emília november 16-a óta hiába várja haza édesanyját. Faggatja apukáját, Mátét és folyamatosan keresi Erzsikét, akit már soha többé nem ölelhet magához, nem csicseregheti el neki az ölében fészkelődve, mi történt aznap az óvodában. A mindössze 21 éves mándoki lány holttestére egy autó csomagtartójában találtak rá tíz nappal azután, hogy eltűnését bejelentették a rendőrségen.

DSC_6997

A kis házban – melynek melléképületében rendezkedett be Erzsike és családja – István, Máté testvére fogadott minket kedden délelőtt. A kisírt szemű fiú igyekezett erősnek mutatkozni, de a veszteség miatt érzett fájdalom néhány perc után legyőzte, arcát a tenyerébe temette, némán rázta a zokogás. Behúzódtunk egy plüssmacikkal és virágokkal otthonossá tett szobába, melynek falain bekeretezett képekről mosolyogtak ránk Ildikó és István gyermekei.

– Mindennap együtt mentünk dolgozni és általában együtt is jöttünk haza. Délelőtt fél tizenegy körül még láttam – emlékezett vissza Erzsike eltűnésének napjára az áldozat unokahúga.

Egy óra után vártam a buszmegállóban, de csak nem jött, hiába hívtam, nem vette fel. Telefonáltam a páromnak, mondta, hogy otthon sincs, úgyhogy keresni kezdtük a környéken, közben folyamatosan hívtuk a mobilját, de semmi. Szombatunk szóltunk a rendőrségnek, a Budapesten és a külföldön élő rokonokat is mozgósítottuk, kértük őket, hogy érdeklődjenek utána, keressék, de ahogy teltek a napok, egyre inkább kétségbeestünk.

– Tegnap éjjel, nem sokkal éjfél után jöttek a rendőrök. Azt hittük, hogy megtalálták és hazahozták Erzsikét, de nem. Képeket mutattak, ami alapján már biztosan tudtuk, hogy ő az. Megnéztem az arcát. Bántották, csupa vér volt a szája és az orra, az arca és a szeme fel volt dagadva. Hogy tehet ilyet valaki egy másik emberrel? – fakadt ki sírva Ildikó. Nincs válasz.

– Tegnap éjjel fél egy körül hívott a fiam, hogy „Anyucikám, meghalt, Erzsi meghalt”. Én Németországban voltam, de még hajnalban repülőre ültem és jöttem haza, hogy minél többet tudjunk együtt lenni, mert nagyon össze van törve – mondta Gizella, Máté édesanyja, aki 15 éves kora sajátjaként óvta, nevelte gyermeke szerelmét, hiszen szülei Budapesten élnek. Mindenben támasza volt a lánynak, nem volt nap, hogy ne beszéltek vagy találkoztak volna. Aznap, amikor nyoma veszett, Gizella többször hívta, írt neki, de nem válaszolt, az üzeneteit azonban folyamatosan elolvasták, az utolsót másnap hajnalban, aztán kikapcsolták a mobilját.

– Nem volt kicsapongó, nem ivott, nem drogozott, csak a sajátjaiért élt és dolgozott. Tudtam, hogy nem szökött meg, hanem elvitték. Felfoghatatlan, hogy valaki egyik pillanatról a másikra szétszakít egy családot, nem gondolva arra, hogy ezt a fiatal nőt szeretik és hazavárják.

Máté – bár szerette volna kibeszélni magából mindazt, amit érez – nehezen találta a szavakat. A fiatal apuka minden követ megmozgatott az elmúlt napokban azért, hogy megtalálja Erzsikét, akivel hat éve éltek nagy szeretetben és békességben. Közösségi oldalán egymást érik a lányról és az eltűnéséről szóló bejegyzések, kétségbeesetten üzente az interneten keresztül párjának: ha tud, menjen haza, ha nem tartják fogva, adjon valami jelet, hogy még szereti őt.

– Nem gondoltam, hogy elment valakivel, soha nem hagyott volna itt szó nélkül, a kislányról nem is beszélve. Éreztem, hogy nagy a baj, de reménykedtem, hogy épségben megkerül – suttogta elcsukló hangon Máté, s hozzátette: egyelőre még nem tudják, mibe halt bele Erzsike, akinek testén súlyos bántalmazás nyomait találták a szakértők.

A rendőrök azt mondták, hogy a párom megölésének köze van a nyíregyházi késeléshez, mert annak a mátészalkai férfinek a kocsijában volt Erzsike holtteste, aki nemrég megtámadta az eladónőt is. Nem tudom, miért pont az én társamat vette el… Nagyon nehéz erről beszélni, fel sem fogtam igazán. A kislányunknak sem mertem még elmondani, mi történt az anyukájával, talán majd a nagymamája, nekem nincs hozzá erőm.”

Életfogytiglant is kaphat

– Ez a megye kriminalisztikai történetében példátlan eset – erősítette meg dr. Szilágyi László, amikor a megyei főügyészség sajtószóvivőjét azzal kapcsolatban kérdeztük, hogy a nyíregyházi késelőhöz köthető gépkocsiban megtalált 21 éves lány holtteste hogyan érinti az ügyet. A szóvivő elmondta: a hétfőn elrendelt letartóztatást ez nem érinti. Életveszélyt okozó testi sértés büntette miatt a büntetési tétel kettőtől 8 évig terjedő szabadságvesztés lehet. A nyomozás folyamatban van, ugyanebben az eljárásban vizsgálják ezt az ügyet is, és amennyiben bizonyítást nyer, hogy a nő halálát a mátészalkai férfi okozta, akkor az ügyészség már két bűncselekmény miatt emelhet vádat a férfi ellen. Emberölés bűntettéért alapesetben 15 éve a büntetési tétel, azonban minősített esetben (különös kegyetlenséggel, aljas indokból, nyereségvágyból elkövetve) akár életfogytiglani büntetés is várhat a most még gyanúsított férfire.

CsA


Nyíregyháza - A rendőrök holttestet találtak a nyíregyházi szurkálóhoz köthető gépkocsi csomagterében. Beismerte az emberölést a nyíregyházi szurkáló Beismerő vallomást tett a kihallgatása során az a mátészalkai férfi, akinek egy 21 éves lány holttestét találták meg a kocsija csomagtartójában – ...

Nyíregyháza - Megkéselte egy nyíregyházi bolt eladóját egy munkanélküli férfi, mert pénzt akart szerezni. Végül üres kézzel menekült, mert egy járókelő meghallotta a segélykiáltásokat és hívta a rendőrséget. A rablással gyanúsított férfit kommandósok fogták el az otthonában, őrizetbe vették, majd a ...

Nyíregyháza - A Nyíregyházi Járásbíróság nyomozási bírája 2018. november 26-án életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt indult eljárásban elrendelte K. A. gyanúsított letartóztatását. A nyomozás adatai szerint a gyanúsított 2018. november 22-én délelőtt Nyíregyházára utazott azért, hogy any...

Nyíregyháza - Akciófilmbe illő módon fogták el azt a 42 éves férfit, aki megtámadott egy eladónőt Nyíregyházán. Apja sírva nyilatkozott a Tényeknek, hogy nem érti miért tett ilyet a mindig csöndes fia, ráadásul neki azt mondta, hogy dolgozni megy. A férfi miután többször is betért a boltba megütö...

Nyíregyháza - A Szegfű utcai szurkáló részben beismerte tettét, őrizetbe vették. A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság életveszélyt okozó testi sértés bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást K. Antal 42 éves mátészalkai lakos ellen. A nyomozás adatai szerint ...

Nyíregyháza - A negyvenkét éves mátészalkai férfit egy nap alatt azonosították és letartóztatták a rendőrök. Ahogy arról már beszámoltunk, csütörtök délután egy férfi késsel támadt egy Szegfű utcai üzlet alkalmazottjára. A nőt súlyos hasi és combsérülésekkel szállították kórházba, ahol azonnal me...

Rendőrök lepték el a támadás helyszínét
Nyíregyháza - Információink szerint megvagdosott és megszurkált egy férfi egy bolti alkalmazottat Nyíregyházán a Szegfű utcában. A bántalmazott nő súlyos életveszélyes sérülésekkel került kórházba. Egyelőre nem lehet tudni, ki volt a tettes és mi volt az indítéka. A bolt tulajdonosa sem nyilatkoz...Mátészalka.
SZON.HU


hirdetés