Csatornába szorult kutyákat mentettek – Megyei katasztrófavédelmi hírek

Illusztráció
Illusztráció
Szabolcs-Szatmár-Bereg – Összefoglaló Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 2018. november 14-én történt katasztrófavédelmi eseményeiből.

Rétközberencsen a Fényes utca végén egy hektáron folyamatosan száraz fű, sás, tőzeg ég. A kisvárdai hivatásos tűzoltók szerdán a területet vízzel elárasztották, a tüzet eloltották, azonban a lakosság és a 4-es számú főúton közlekedők védelme érdekében a terület elárasztását a mai napon is folytatják.

Kétszáz négyzetméteren égett a száraz fű Nyírmihálydiban szerda délután. A szakolyi önkormányzati tűzoltók oltották el a tüzet egy gyorssugárral. Tiszalökön egy hektáron égett az avar. A tiszavasvári önkormányzati tűzoltók kéziszerszámok és puttonyfecskendő segítségével avatkoztak be.

Csatornába szorult kutyák mentésénél kérték a nyíregyházi hivatásos tűzoltók segítségét szerdán. A kutyát és öt kölykét a beavatkozó tűzoltók kiszabadították és kiemelték a csatornából.

Villanyoszlopnak ütközött egy személygépkocsi Szamosszegen szerda délután. Az esethez a mátészalkai hivatásos tűzoltókat riasztották, akik áramtalanították a járművet és biztosították a helyszínt a rendőrségi helyszínelés idejére. A járműben három ember utazott, ők sérülést nem szenvedtek. Az áramszolgáltató a sérült villanyoszlop cseréjéről gondoskodott.

– Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság –Mátészalka.
SZON.HU


hirdetés