Díjazták a sok évtizedes, nemes küzdelmét

A Milotai Nyilas István-díjat Szalay Kont esperes, Fülöp István elnök és Kovács Lajos, Nagyecsed polgármestere nyújtotta át Lezsák Sándornak
A Milotai Nyilas István-díjat Szalay Kont esperes, Fülöp István elnök és Kovács Lajos, Nagyecsed polgármestere nyújtotta át Lezsák Sándornak
Kocsord – A Milotai Nyilas István-díjat ezúttal Lezsák Sándor, az országgyűlés alelnöke vehette át.

Ünnepi istentiszteletnek és rangos díjátadónak adott otthont a közelmúltban a kocsordi református templom, a Reformátusok Szatmárért Közhasznú Egyesület és a Szatmári Református Egyházmegye rendezésében.

„Íme, az ajtó előtt állok, és zörgetek: ha valaki meghallja a hangomat, és kinyitja az ajtót, bemegyek ahhoz, és vele vacsorálok, ő pedig énvelem” – hangzott el a Jelenések könyvéből származó bibliai igerész Szalay Kont esperestől, aki többek között az egymásra való odafigyelés és a lelki feltöltődés fontosságára irányította rá a figyelmet.

Kovács Sándor országgyűlési képviselő köszöntőjében arra hívta fel a figyelmet, hogy nem szabad engednünk annak a magatartásnak, amely a keresztyén kultúránkat veszélyezteti, hiszen nemzetünk megtartóerejét éri támadás ilyen esetben.

Sokat tett a térségért

Fülöp István, a Reformátusok Szatmárért Közhasznú Egyesület elnöke, a Mátészalkai Járási Hivatal vezetője beszédében a krisztusi küldetés betöltésére és a nemzeti összetartozásra fókuszált.

A Milotai Nyilas István-díjat a világi tisztségviselők közül Lezsák Sándornak, a Magyar Országgyűlés alelnökének nyújtotta át Szalay Kont esperes, Fülöp István elnök és Kovács Lajos, Nagyecsed első embere.

Laudációjában Végh Balázs Béla, a Reformátusok Szatmárért Közhasznú Egyesület alelnöke, egyetemi docens kiemelte: Lezsák Sándor már a kilencvenes évek eleje óta támogatja a szatmári térséget látható tettekben és szellemi értelemben is.

A díjazott meghatódva jegyezte meg: bár ő katolikus, hitben járó ember, mégis egy protestáns csoport az, aki számon tartja és elismeri a Szatmárért folytatott nemes küzdelmeit.

– Balkánszky Viktor, egyesületi munkatárs –Mátészalka.
SZON.HU


hirdetés