Edzések, edzőmeccsek sorban

Silye Vandáék emléktornán is részt vesznek
Silye Vandáék emléktornán is részt vesznek - © Fotó: Pusztai Sándor
Szabolcs-Szatmár-Bereg – Női NB II.-es csapataink gőzerővel készülnek a bajnoki folytatásra.


Közel két hónapos szünet után február közepén folytatódik az NB II.-es női bajnokság, melyben három megyénkbeli csapat is érdekelt. A felkészülésről kérdeztük a három szakvezetőt.

– Január 7-én kezdtük a felkészülést, a hangsúly a fizikai felkészítésen van, de természetesen a labda is előkerül majd – engedett bepillantást a munkába Hadobás István, A Kölcsey DSE edzője. – Az edzések mellett természetesen felkészülési mérkőzések is szerepelnek a programban, február elején részt veszünk Kazincbarcikán egy tornán, Szerencsen a Kulcsár Anita Emléktornán egy dunaújvárosi csapat lesz az ellenfelünk, ifistáinkkal pedig beneveztünk a megyei szövetség által szervezett IV. HUN-IOR nemzetközi tornára. Hat sérültünkből kettő már hadra fogható, reményeim szerint Gyimesi Lola és Tóth Gréta már pályára léphetnek hamarosan.

– Januári programunkban heti három edzés szerepel, de felkészülési meccseket is játszunk, január utolsó hétvégéjén pedig tornát rendezünk, vendégünk lesz a Balmazújváros, a Hajdúböszörmény és az ukrán első osztályú Ungvár csapata. Változatlan kerettel dolgozunk tovább, szerencsére a sérülések elkerültek bennünket. Szeretnénk továbbvinni év végi formánkat és a dobogón, vagy annak közelében végezni – fejezte ki reményét Dévényi János, a Vitka SE mestere.

Később kezdték

– Mi egy héttel később kezdjük meg a bajnokságot, ezért a többiekhez képest később is fogtunk hozzá a felkészüléshez. Hetente háromszor edzünk, de felkészülési meccseket is fogunk játszani. Ami már biztos, hogy találkozunk a Vitka SE-vel és kétszer is megmérkőzünk a megyei bajnokságban szereplő Fehérgyarmattal. Februári programunk még tervezés és egyeztetés alatt áll – mondta Vakarcs Krisztina, a Mátészalka játékos-edzője.

BBMátészalka.
SZON.HU


hirdetés