Kábítószerrel akart átjutni a határon

Kábítószerrel akart átjutni a határon
© Fotó: police.hu
Mátészalka – A Mátészalkai Járásbíróság nyomozási bírája 2019. február 26-án az ország területére behozatallal elkövetett kábítószer birtoklásának bűntette miatt indult eljárásban elrendelte K. S. letartóztatását.

A nyomozás adatai szerint a gyanúsított 2019. február 23-án Ukrajnában 5 db nylon tasakba csomagolva kábítószert szerzett meg, majd másnap a tiszabecsi határátkelőn gyalogosan akart átjutni Magyarországra. A pénzügyőrnek azt mondta, hogy semmilyen engedélyköteles áru nincs nála, csak 2 doboz cigaretta. A tételes vámvizsgálat során azonban a gyanúsított derekára rögzített vesemelegítő alól és a kabátja kapucnijából 1.246,9 gramm kábítószer tartalmú anyag került elő, melyet a helyszínen lefoglaltak.

A bíróság álláspontja szerint megalapozottan lehet tartani attól, hogy amennyiben a gyanúsítottat szabadlábon hagynák, nem jelenne meg a hatóságok előtt, fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye, ezáltal jelenléte csak a kényszerintézkedés alkalmazásával biztosítható.

A végzés nem végleges, a gyanúsított és védője fellebbezést jelentett be.

– Dr. Sörös László, sajtószóvivő –


Tiszabecs - Az ukrán férfi ellen kábítószer birtoklása bűntett elkövetése miatt indítottak büntetőeljárást. A tiszabecsi közúti határátkelőhelyen jelentkezett belépésre gyalogosan 2019. február 24-én 19 óra 15 perckor egy 36 éves ukrán állampolgár. A szolgálatban lévő robbanóanyag-kereső kutyavez...Mátészalka.
SZON.HU


hirdetés