Ketten is rosszul döntöttek, mielőtt a kormány mögé ültek

Ketten is rosszul döntöttek, mielőtt a kormány mögé ültek
© Illusztráció: Pixabay
Debrecen – A debreceni rendőrök eljárást indítottak azzal a két sofőrrel szemben, akik ittasan ültek autóba – adta hírül a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság.

A Debreceni Rendőrkapitányság munkatársai február 2-án 21 óra 30 perc körül a városban járőröztek, amikor a Petőfi téren megállítottak egy gépkocsit, és ellenőrizték a sofőrt – áll a police.hu-n megjelent közleményben. A rendőrök a járművezetővel szemben alkoholszondát is alkalmaztak, amely pozitív értéket mutatott. Az egyenruhások a 24 éves férfit előállították a rendőrkapitányságra, és vezetői engedélyét elvették. A vállaji lakossal szemben járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének gyanúja miatt indult eljárás.

A rendőrök aznap 23 óra 30 perc körül Debrecenben, a Dóczy József utcán egy másik sofőrt is ittas vezetésen értek tetten. Az egyenruhások által alkalmazott alkoholszonda pozitív értéket mutatott az 53 éves helyi lakossal szemben, ezért őt előállították, vezetői engedélyét elvették, és büntetőeljárást indítottak vele szemben.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a figyelmet, hogy aki ittasan vezet járművet, elfogadhatatlan kockázatot vállal, és nemcsak önmagát, mások életét is veszélyezteti. A kialakult tévhitekkel ellentétben már egy pohár szeszes ital elfogyasztása is számít; az alkohol kis mennyiségben is olyan élettani hatásokat vált ki (észlelési idő növekedése, reflexek tompulása, szemmozgató izmok lassulása stb.), amelyek a biztonságos közlekedéssel nem egyeztethetők össze – hangsúlyozzák.Mátészalka.
SZON.HU


hirdetés