Kifizetik a büntetés nagyját

Mátészalka – Nem hagyta szó és tettek nélkül az emlékérmes nagykárolyi alapítót ért támadásokat a szatmári egyesület.


Az utóbbi időben az általunk Milotai Nyilas István emlékéremmel kitüntetett alapító tagtársunkat, Kovács Jenő nagykárolyi polgármestert folyamatosan érik indokolatlan és nyilvános támadások, önmagukat nemzetvédőnek nevező magánszemélyek és szervezetek részéről.

Meglátásunk szerint tagtársunk erre a legkevésbé sem adott okot, ellenkezőleg, tevékenységével és intézkedéseivel a román-magyar békés együttélés ügyét szolgálja a szatmári régióban.

Továbbra is támogatják

Meggyőződésünk az is, hogy az ellene fellépő gáncsoskodóknak nem ez a céljuk, sőt kirekesztik magukat azok közül az igaz románok közül is, akik az alkalomhoz illő, kellő méltósággal, európaihoz méltó módon akarnak ünnepelni.

Egyesületünk továbbra is támogatja Kovács Jenőt, aki minden alkalommal meg­győz bennünket arról, hogy az a típusú vezető, aki globálisan gondolkodik és lokálisan cselekszik, azaz: az európai és az országos időszerű gazdasági, közéleti, kulturális trendekkel összhangban tervezi meg és végzi a városirányítást, s alakítja a benne lakó többnemzetiségű közösségnek kedvező jelenét, jövőjét.

Támogatási szándékunk nem csupán erkölcsi, anyagi természetű is: a román hatóságok által diszkrimináció címén legutóbb ellene kirótt büntetés (2000 lej, átváltva 139 ezer forint) kétharmadát átvállaljuk.

– Reformátusok Szatmárért Közhasznú Egyesület –Mátészalka.
SZON.HU


hirdetés