Lehetne akár Innobilis is

Novák Tibor (középen) dr. Fazekas Sándor miniszter és Gyuricza Csaba, a NAIK főigazgatója társaságában
Novák Tibor (középen) dr. Fazekas Sándor miniszter és Gyuricza Csaba, a NAIK főigazgatója társaságában - © Fotó: magánarchívum
Mátészalka – Amit a Novák Tibor alapította szalkai vállalkozás megvalósított, az maga az innováció.

– Az Év Agrárembere 2017 idei díjátadóján a kivételes címet elnyerő Mutsy Árpád, a gombatermesztő Bio-Fungi Kft. vezetője mellett számunkra örömteli eseményként az Agrárinnováció kategória győztesének Novák Tibort a mátészalkai Nobilis Zrt. vezérigazgatóját hirdette ki a nem kevesebb, mint hetven fős szakmai zsűri.

Negyedszer osztották ki

A szervezők tíz kategóriában keresték Az Év Agráremberét: agrárinnováció, agrárgépészet, állattenyésztés, feldolgozó-élelmiszeripar, fenntartható gazdálkodás, fiatal gazda, jövő agrárszakembere, kertészet, növényvédelem, növénytermesztés témájában.

Az Év Agrárembere díjat 2014-ban alapította Mátrai Zoltán címzetes egyetemi docens az üzlettársával. Az idén negyedszer kiosztott elismerés célja olyan agrárszakemberek kitüntetése, akiknek szakmai munkájuk mellett társadalmi szerepvállalásuk is kiemelkedő.

Dr. Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter vállalta idén a díj fővédnökségét.

Az Agrárinnováció kategória győztes díjához dr. Fazekas Sándor miniszter és a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ (NAIK) idén kinevezett főigazgatója, dr. Gyuricza Csaba is gratulált. A friss győztes Novák Tibor a verseny számára örömteli végeredményével kapcsolatban elmondta:

– Nagyon meglepett ez a díj, mivel ismertem az ugyanebben a kategóriában esélyes két kollégám életútját. Én magam elé soroltam őket. Szóval meglepő, egyszersmind nagyon jó érzés volt. És ez nem csak nekem szólt, hanem szólt a családomnak, szólt a munkatársaimnak és a barátaimnak, akik segítettek a nehézségekben, a nehéz időkben és velem örültek, amikor nekem sikerült valami.

Visszaigazolást nyertek

– Ez a díj egy inspiráció. Igazolása annak, hogy azon az úton, amit idáig megjártunk, tovább kell mennünk. Ez tehát egy erősítő impulzus. Nagyon meglepő és nagyon jó érzés az, hogy ha az ember emberként viselkedik ebben a világban, akkor annak jó híre megy és az visszaigazolást nyer. Boldog vagyok emiatt.

– Alapvetően úgy gondolom, hogy azért támogatjuk a gyerekeket kiemelten, mert ha az ember valakinek az útját a kezdetektől segíti, akkor azzal az egész további életútját stabilizálja. A Nobilis Zrt.-ben ezért választottuk a gyermekeket kiemelt támogatotti körnek – fejezte be a friss Agrárinnováció kategóriagyőztes.

GBMátészalka.
SZON.HU


hirdetés