Letartóztatták a nyíregyházi késelőt

Akt.:
Letartóztatták a nyíregyházi késelőt
© Fotó: Pusztai Sándor
Nyíregyháza – A Nyíregyházi Járásbíróság nyomozási bírája 2018. november 26-án életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt indult eljárásban elrendelte K. A. gyanúsított letartóztatását.

A nyomozás adatai szerint a gyanúsított 2018. november 22-én délelőtt Nyíregyházára utazott azért, hogy anyagi problémáit rendezze. Magával vitt egy kést és egy riasztó pisztolyt a ruhájában elrejtve. Délután – vásárlást színlelve – bement egy butikba, nézelődött, több női ruhát is kért megtekintés céljából az eladótól. Később kiválasztott egy ruhaneműt, majd mikor azt az eladó be akarta csomagolni, a gyanúsított elővette a riasztó pisztolyt. Az eladó ijedtében segítségért kiáltott, erre a férfi a pisztoly markolatával arcon ütötte őt. Az ütéstől a nő a földre került, ekkor a gyanúsított lefogta és ráült a testére. Előhúzta a kabátjába rejtett kést, és azzal előbb arcon próbálta szúrni a nőt, aki kivédte a szúrást, így az orra sérült meg. A gyanúsított ekkor a sértettet hasba szúrta. A nő próbálta magáról lerúgni a gyanúsítottat, aki ismét megszúrta, ezúttal combján. Egy férfi felfigyelt a sikítozásra, a kirakaton keresztül látta a támadást, és dörömbölni kezdett a kirakatüvegen. Segítségért sietett, és telefonon értesítette a rendőrséget. Ez idő alatt a gyanúsított elmenekült a helyszínről. A sértett a bántalmazás következtében életveszélyes sérülést szenvedett.

A bíróság álláspontja szerint a bűncselekmény kiemelt tárgyi súlyú, ezért megalapozottan lehet tartani attól, hogy a gyanúsított szabadlábon hagyása esetén elérhetetlenné válna, elrejtőzne a hatóságok elől.

A bíróság megítélése szerint a gyanúsítottal szemben a kényszerintézkedéssel elérni kívánt célok csak a letartóztatás alkalmazásával biztosíthatók.

Az ügyben a nyomozás még folyamatban van, melynek eredményeként esetleg súlyosabban is minősülhet az elkövetett bűncselekmény.

A végzés nem végleges, ellene a gyanúsított és védője fellebbezést jelentett be.

– Nyíregyházi Törvényszék –


Nyíregyháza - Akciófilmbe illő módon fogták el azt a 42 éves férfit, aki megtámadott egy eladónőt Nyíregyházán. Apja sírva nyilatkozott a Tényeknek, hogy nem érti miért tett ilyet a mindig csöndes fia, ráadásul neki azt mondta, hogy dolgozni megy. A férfi miután többször is betért a boltba megütö...

Nyíregyháza - A Szegfű utcai szurkáló részben beismerte tettét, őrizetbe vették. A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság életveszélyt okozó testi sértés bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást K. Antal 42 éves mátészalkai lakos ellen. A nyomozás adatai szerint ...

Rendőrök lepték el a támadás helyszínét
Nyíregyháza - Információink szerint megvagdosott és megszurkált egy férfi egy bolti alkalmazottat Nyíregyházán a Szegfű utcában. A bántalmazott nő súlyos életveszélyes sérülésekkel került kórházba. Egyelőre nem lehet tudni, ki volt a tettes és mi volt az indítéka. A bolt tulajdonosa sem nyilatkoz...Mátészalka.
SZON.HU


hirdetés