Mi még dönthetünk, ők már nem

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, a KDNP elnöke a párt évadnyitó rendezvényén, Mátészalkán
Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, a KDNP elnöke a párt évadnyitó rendezvényén, Mátészalkán - © Fotó: Palicz István
Mátészalka – Elsődleges kötelességünk a saját családunk védelme, ezt követi a nemzetünk és emberiség iránti felelősség.


– A Fidesz és a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) pártszövetsége nemcsak a magyar történelem, hanem az Európai Unió történetének legsikeresebb politikai konstrukciója – jelentette ki Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, a KDNP elnöke a párt napokban tartott évadnyitó rendezvényén, Mátészalkán.

– Az, hogy három alkalommal is kétharmados többséggel nyertük meg a parlamenti választásokat, és abszolút többséggel tudjuk kormányozni Magyarországot köszönhető annak is, hogy a külhoni magyarok, nemzethűségről tanúbizonyságot téve, elmentek szavazni, és tudták, hová kell behúzni az ikszet – hangsúlyozta Semjén Zsolt, hozzátéve: a pártszövetségben a KDNP világnézeti pártként, a Fidesz pedig keresztény ihletettségű néppártként funkcionál, s mivel a két politikai erő nem szavazatkonkurens, hanem bajtársi szövetséges, így sikeresen együttműködve, önfeladás nélkül tud érvényesülni a keresztény értékrend és az államérdek.

A kisebbik kormánypárt elnöke beszédében kifejtette: minden keresztény pártnak dilemmát okoz, hogy politikájában felvállalja-e a kereszténydemokrata értékrend mellett kiálló, ám a választókat kevésbé érdeklő vagy éppen „a fülüket nem csiklandozó” ügyeket, amilyen például a magzati élet védelme vagy a házasság szentsége, vállalva a kockázatot, hogy hitbuzgalmi egyesületté zsugorodik, avagy ne ragaszkodjon szorosan az egyház tanításához, és a szavazatmaximálás érdekében engedményeket tegyen.

– Én a közízlést mindenáron kiszolgáló, papírmasé kereszténységben nem vagyok érdekelt, az egyház társadalmi tanításai szerinti, karakteres és hiteles kereszténydemokráciában viszont igen. Ahhoz, hogy a jó irányú, nemzetépítő, a társadalmi jólétet elősegítő céljainkat megvalósíthassuk, politikai pártként természetesen nélkülözhetetlen a választói felhatalmazásból fakadó hatalom.

A legnagyobb fenyegetés

A kormányfőhelyettes a 2019-es európai parlamenti választásra kitérve azt is elmondta: jelenleg a migráció jelenti a legnagyobb fenyegetést Magyarország és Európa számára. A bajban lévőkön segíteni állampolgári és keresztény kötelesség, a kérdés csupán az, hogyan tegyük ezt.

– Én rendszeresen támogatom a fedél nélkül élőket segítő szervezeteket, de eszembe nem jutna hazavinni az otthonomba 8-10 hajléktalant. Ugyanezt az álláspontot képviseli a kormány a migráció tekintetében: segítséget nyújt az üldözötteknek abban, hogy a saját földjükön boldoguljanak, ezzel együtt megvédi otthonunkat, országunkat a nyilvánvaló veszélyektől, fenyegetésektől.

Mi még dönthetünk…

– Elsődleges kötelességünk ugyanis a saját családunk védelme, ezt követi a nemzetünk, majd az emberiség iránti felelősség. Minden nemzet egyszeri és megismételhetetlen érték, ha bármelyik eltűnne, szegényebbé válna az egyetemes emberiség. A nemzeti örökségünk, páratlan kultúránk megőrzése létfontosságú, ezért határozottan és következetesen valljuk, hogy nem akarunk bevándorló országgá válni, hosszú távon pedig – az iszlám kultúra térhódítása miatt – másodrendű állampolgárokként élni a saját hazánkban! Európa a migrációs válság miatt a lét és nemlét között tántorog, ha Magyarország elveszítené magyar jellegét, etnikai és civilizációs értelemben is visszafordíthatatlan károkat szenvedne el. Mi még dönthetünk, Franciaország, Németország sajnos már nem, a folyamat, aminek zöld utat adtak, visszafordíthatatlan… – rögzítette Semjén Zsolt a szalkai művelődési ház színháztermében megjelent több száz résztvevő előtt, megjegyezve: az, amit a német döntéshozók migráns ügyben művelnek, egyszerre inkorrekt, törvénytelen és antidemokratikus.

Megyénk „fényhordozói”

A KDNP évnyitóján Hanusi Péter, Mátészalka polgármestere, a párt városi elnöke egy lámpásról szóló történeten keresztül érzékeltette, mennyire fontos, hogy a keresztények minél többen és jobban betöltsék „fényhordozó” szerepüket a magyarságunk, keresztény értékrendünk megőrzése érdekében.

Seszták Miklós kormánybiztos, a párt alelnöke, a KDNP népes-lelkes táborát méltatta, majd megjegyezte: az összetartozásról nem elég szavakban vagy internetes posztokon keresztül szónokolni, az egységes erőnek a közös célok mentén tettekben is meg kell mutatkoznia, márpedig a megyénkben élő KDNP-sek a rendszerváltás óta számtalanszor bizonyították, hogy a kereszténydemokrácia számukra fontos érték.

Vincze Loránt, a FUEN elnöke, az RMDSZ külügyi titkára beszédében azt hangsúlyozta, hogy indokolatlan és veszteséges a Schengen-csatlakozás halogatása, ami egyébként beszédes példa az európai kettős mércére. Rámutatott: a romániai polgárokat az EU-ban továbbra is másodrendű polgároknak tekintik, a romániai magyaroknak különösen fájó probléma ez.

– Mi a jogi besorolástól függetlenül európaiak vagyunk, az Európai Unió pedig egy emberek alkotta politikai építmény, amelyet alakítani és – ha szükséges – javítani kell. Ezt szeretnénk tenni! – fogalmazott Vincze Loránt.

PI


Mátészalka - A Fidesz és a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) pártszövetsége nemcsak a magyar történelem, hanem az Európai Unió történetének legsikeresebb politikai konstrukciója - jelentette ki Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, a KDNP elnöke a párt évadnyitó rendezvényén csütörtökön. A Szab...Mátészalka.
SZON.HU


hirdetés