Minden, ami zene Mátészalkán

Tavaly márciusban Debrecenben járt az utazó programsorozat
Tavaly márciusban Debrecenben járt az utazó programsorozat - © Fotó: ÉKN
Mátészalka – Az országjáró zenei ismeretterjesztő sorozat március 7-én Mátészalkára érkezik.

A Hangszert a kézbe olyan országjáró hangszerkiállítás, hangszersimogató és könnyűzenei, népzenei, klasszikus zenei oktatási bemutató egyszerre, amely rendszeres időközönként más-más városban irányítja rá a fiatalok figyelmét a zenélésre, a zenetanulás lehetőségeire. Az utazó programsorozat célja mindezek mellett a könnyűzenei oktatás területén az elmúlt évtizedekben kifejlesztett jó gyakorlatok bemutatása pedagógusoknak és közművelődési szakembereknek.

Hangszersimogató, előadások

A nagyszabású, ingyenes road­show-nak három napon át a mátészalkai Szentpétery Zsigmond Kulturális Központ ad otthont. Március 7-én és 8-án 8.30 és 16 óra között interaktív hangszerkiállítás, rendhagyó énekórák, koncertek, hangszeres bemutatók, rocktörténeti előadások várják az iskolai és óvodás csoportokat, délután öttől pedig hangszersimogató és szakértői szemináriumok színesítik a programot.

Az utolsó napon, március 9-én 9.45-től 15 óráig azzal folytatják, amivel az előző napot zárták, mindezeken túl bárki betekinthet a bluesgitározás rejtelmeibe és bekapcsolódhat a dalelemző dobkurzusba.

– KM –Mátészalka.
SZON.HU


hirdetés