Orrba, hasba, combba szúrt, kocsijában holttestet találtak – nem mehet haza a nyíregyházi késelő

Orrba, hasba, combba szúrt, kocsijában holttestet találtak – nem mehet haza a nyíregyházi késelő
© Fotó: Pusztai Sándor
Nyíregyháza – A nyereségvágyból, több emberen elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt indult eljárásban a Nyíregyházi Járásbíróság nyomozási bírája 2019. március 26-ig meghosszabbította K. A. gyanúsított letartóztatását.


A nyomozás adatai szerint a gyanúsított 2018. november 22-én délután anyagi problémái rendezése céljából Nyíregyházára utazott. Egy butikban vásárlást színlelve kiválasztott egy ruhaneműt, mellyel az eladóhoz lépett. Amikor azt az eladó be akarta csomagolni, a gyanúsított elővett egy riasztó pisztolyt és azzal a segítségért kiáltó hölgyet megütötte. A földre került sértettet lefogta, ráült és a kabátjába rejtett kést előhúzva megpróbálta megszúrni őt. Az eladó kivédte a szúrást, így az orra sérült meg. A gyanúsított ekkor a sértettet hasba szúrta, aki próbálta őt magáról lerúgni. Ekkor a gyanúsított a combjába szúrt.

Egy közelben tartózkodó személy felfigyelt a sértett sikítozására, a dulakodás hangjaira és dörömbölni kezdett a kirakatüvegen, majd segítségért sietve értesítette a rendőrséget. Ez idő alatt a gyanúsított elmenekült a helyszínről. A sértett a bántalmazás következtében életveszélyes sérülést szenvedett.

Ezt követően a rendőrség 2018. november 26-án egy női holttestet talált a gyanúsított gépkocsijában. A nyomozás adatai alapján ezért megalapozottan gyanúsítható nyereségvágyból, több emberen elkövetett emberölés bűntette kísérletének elkövetésével.

A bíróság megállapította, hogy a letartóztatás elrendelése óta a gyanúsítottal szemben fennálló alapos gyanú nem gyengült, sőt, a nyomozás további kiemelkedő tárgyi súlyú és törvényi fenyegetettségű bűncselekmény elkövetését tárta fel. A bíróság álláspontja szerint a gyanúsítottal szemben kiemelt tárgyi súlyú bűncselekmények miatt van a büntetőeljárás folyamatban, ezért fennáll a szökésének, elrejtőzésének a veszélye és letartóztatásának meghosszabbítása indokolt. A végzés nem végleges.

– Nyíregyházi Törvényszék –


Nyíregyháza, Mátészalka - Gazdasági igazgatóként dolgozott korábban az a 42 éves mátészalkai férfi, akinek az autójában egy fiatal nő holttestét találták. Állítólag 40 millió forintot sikkasztott, ezért bocsátották el a munkahelyéről. Úgy tudni, nem voltak anyagi gondjai, korábban egy televíziós ...

Mándok, Nyíregyháza - "Azt hittük, hogy megtalálták és hazahozták Erzsikét, de nem. Képeket mutattak, ami alapján már biztosan tudtuk, hogy ő az. Megnéztem az arcát. Bántották, csupa vér volt a szája és az orra, az arca és a szeme fel volt dagadva. Hogy tehet ilyet valaki egy másik emberrel?" A n...Mátészalka.
SZON.HU


hirdetés