Rendhagyó képzést tartottak Mátészalkán

Rendhagyó képzést tartottak Mátészalkán
© Fotó: police.hu
Mátészalka – A szakmai konzultációval egybekötött képzés célja a rendőrség és a roma lakosság konfliktusmentes, előítéletek nélküli kapcsolatának megteremtése volt.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Területi Kisebbségi Kapcsolattartási Munkacsoportja idén a Mátészalkai Rendőrkapitánysággal együttműködve rendezte meg szakmai konzultációját, melynek célja a rendőrség és a roma lakosság konfliktusmentes, előítéletek nélküli kapcsolatának megteremtése volt.

A 2018. november 27-én tartott rendezvényen az előadók a bűnmegelőzés és az áldozatvédelem jegyében az együttműködés hatékonyságának fokozására fókuszáltak. A romák történelmére vonatkozóan Pénzes Ottó, a mátészalkai Képes Géza Általános Iskola igazgatója tartott előadást. Szécsi Nóra szakpszichológus a konfliktusok kezelésére különféle technikai módszereket mutatott be. Székelyné Seres Nóra esetmenedzser beszámolójában a családok mindennapi életébe engedett betekintést. Kocsis Károly r. őrnagy a „dizájner drogok” megjelenéséről és annak veszélyeiről beszélt. Horváth József rákkutató a munkásságát és saját életútját mutatta be annak nehézségeivel és küzdelmeivel együtt.

A Mátészalkai Rendőrkapitányság vezetője, Dr. Bakos Olivér r. ezredes a rendőrök részére szervezett rendhagyó képzést azzal zárta, hogy bár tisztában van azzal, hogy „parancs” szóra nem lehet mindent elérni, de mégis optimista és bízik abban, hogy a gondolkodásmód pozitív befolyásolása során hatékonyan építhető a lakosság és a rendőrség közötti kapcsolat.

– Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság –Mátészalka.
SZON.HU


hirdetés