Tíz éve szolgálják dallala térségben élő híveket

Szereplés közben
Szereplés közben - © Fotó: magánarchívum
Mérk, Vállaj – Az elmúlt év végén ünnepelte megalakulásának tizedik évfordulóját Mérk és Vállaj katolikus énekkara. Előbb csak a passió eléneklésére gyűltek össze a kórustagok Galambos István szervezésében és Szűcs Istvánné szakmai vezetésével, azonban a közös éneklés során annyira jól érezték magukat, hogy úgy döntöttek: továbbra is együtt maradnak és folytatják a közös munkát.

Határon innen és túl

– Az elhatározásunkat dr. Mezei András atya is támogatta. Nem csak a mérki és a vállaji római katolikus templomban léptünk fel, de énekeltünk a társegyházközségekben és olykor a filiákban is a hívek nagy örömére. Mind a két templomban rendszeresen adtunk karácsonyi műsort, néhányszor még felnőtt betlehemes játékkal is bővítettük az előadást – elevenítette fel az emlékeket a vállaji Galambos Istvánné. – Jó kapcsolatot alakítottunk ki a mezőfényi fúvósokkal. A Czier Zsolt vezette zenekarral a karácsonyi koncertek mellett felléptünk falunapokon és különböző kulturális rendezvényeken is úgy a határon innen, mint túl.

Az énekkar minden évben szervez kirándulást. A tagok számára felejthetetlen emlék marad többek között Sárospatak, Lourdes, Szentkút, Mezőkövesd, Gödöllő, Torockó, Kolozsvár, Torda, Esztergom, Párkány, Kaplony, Nagykároly.

– Mindig boldogsággal tölt el bennünket, ha másoknak örömet szerezhetünk. Ezért köszönetet mondunk azoknak, akik ezt lehetővé tették, hálásak vagyunk mindazoknak, akik az elmúlt tíz évben bármilyen formában segítették az énekkart.

KMMátészalka.
SZON.HU


hirdetés