Tűz egy mátészalkai társasházban, két csúnya baleset Fehérgyarmaton- Megyei katasztrófavédelmi hírek

Akt.:
Tűz egy mátészalkai társasházban, két csúnya baleset Fehérgyarmaton- Megyei katasztrófavédelmi hírek
© Fotók: katasztrófavédelem
Szabolcs-Szatmár-Bereg – Összefoglaló Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 2018. március 9-én történt katasztrófavédelmi eseményeiből.

Berendezési tárgyak gyulladtak ki egy háromemeletes társasház első emeleti lakásának szobájában péntek este Mátészalkán, a Hajdú utcában. Az épületből huszonnégy embert menekítettek ki a rendőrség segítségével. Tizenhárom embert füstmérgezés gyanújával kórházba vittek. A város hivatásos tűzoltói mellett Fehérgyarmatról és Nyírbátorból is érkeztek tűzoltóegységek, akik egy vízsugárral és kéziszerszámok segítségével oltották el a lángokat, majd túlnyomásos ventilátor segítségével átszellőztették a füsttel telítődött épületet.

dscf6404

Tűzhelyen felejtett étel égett oda péntek este egy nyíregyházi tömbházban, egy kilencedik emeleti lakásban, a Toldi utcában. Személyi sérülés nem történt. A nyíregyházi hivatásos tűzoltók a füsttel telítődött lakást és folyosót átszellőztették.

Két személygépkocsi ütközött össze péntek délután Fehérgyarmaton, a Petőfi utcában. A balesetben öten sérültek meg. A város hivatásos tűzoltói a járműveket áramtalanították és a baleseti vizsgálat idején a helyszínt biztosították, valamint a forgalmi akadály megszüntetésén dolgoztak.

dscf4779

Felborult egy személygépkocsi péntek este Fehérgyarmaton, a Kossuth téren. A balesetben négyen sérültek meg. A fehérgyarmati hivatásos tűzoltók végezték a műszaki mentést, akik a gépkocsit kerekeire visszaállították és áramtalanították.

dscf4785

– Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság –


A rendőrség közleménye a mátészalkai tűzesettel kapcsolatban

A Mátészalkai Rendőrkapitányságra érkezett segélyhívás 2018. március 9-én 22 óra 15 perckor. A bejelentő egy asszony volt, aki elmondta, hogy mátészalkai otthonában kigyulladt a televíziója és ennek következtében tűz és nagy füst keletkezett a lakásban. A rendőrök azonnal a megadott címre mentek. A társasházban akkor már átláthatatlan fekete füst gomolygott, lámpafénnyel világítva sem lehetett átlátni. A rendőrök vakon haladtak a segélykérő kiáltások irányába. Az első emeleti lakásban addig keresték a bajba jutott nőt, amíg sikerült kitapogatniuk és megragadniuk. Az utcára, friss levegőre kísérték az idős hölgyet. Amikor őt már biztonságban tudták, visszaszaladtak a lépcsőházba és a szomszédokhoz kopogtattak. A többi lakót is értesítették a tűzről és felszólították őket, hogy azonnal hagyják el az épületet. A két rendőr, akik elsőként érkeztek a tűzeset helyszínére – az emberélet megóvása érdekében tett intézkedésük alatt – enyhe fokú füstmérgezést szenvedtek, ezért helyszíni, illetve kórházi egészségügyi ellátásban is részesültek. A tűz terjedését a mátészalkai tűzoltók megfékezték és eloltották. A mentőszolgálat munkatársai több embert láttak el a helyszínen, illetve szállítottak annak érdekében kórházba.

– Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság –Mátészalka.
SZON.HU


hirdetés