Udvarias este – ezúttal a könnyűzene jegyében

Kertes Fruzsina a 2015-ös Szatmár Hangja köny­nyűzenei versenyen megosztott első helyezést ért el, jelenleg a Talán Teátrum énekese
Kertes Fruzsina a 2015-ös Szatmár Hangja köny­nyűzenei versenyen megosztott első helyezést ért el, jelenleg a Talán Teátrum énekese - © Fotó: Bartha Krisztitán
Mátészalka – Közösen lépnek színpadra a Talán Teátrum énekesnői és a Szatmár Hangja díjazottjai.

A Szatmár Hangja könnyűzenei énekverseny egyre nagyobb szakmai színvonalat képvisel, érdemes volt tehát az idén nyilvánossá tenni a megmérettetést, amely májusban átütő sikert aratott a nézők-hallgatók körében is.

Jelezzék előre

– Az elmúlt hat év során a verseny díjazottjai közül többen értek el országos (akár televíziós) tehetségkutatókban helyezéseket, az énekespályára kerültek, de van, akiből színész lett, vagy éppen daloktató. Nem kevés mátészalkai fiatal is a nyertesek között szerepelt, akik Kiss Ágnes karnagy, a Talán Teátrum énekesnőjének tanítványai voltak a Szcéna Színházi Műhelyben. Ági a könnyűzenei énekverseny kitalálója, szakmai éltetője, aki az elmúlt években klasszikus zenei tanulmányai mellett a popéneklés hangképzési részében szerzett olyan tudást, amely lehetővé tette és teszi, hogy Mátészalkán is a kortárs könnyűzenei énekesképzés egyik fellegvára, műhelye működjön – tudatta lapunkkal Buzogány Béla színművész, a Szentpétery Zsigmond Kulturális Központ és Színház igazgatója.

– Az Udvarias Esték programsorozat részeként július 12-én, csütörtök este nyolc órától a kulturális központ belső udvarán hangulatos koncertet rendezünk, amelyben a nívós könnyűzenei énekverseny díjazottja is fellépnek a Talán Teátrum két női énekese, Kiss Ágnes és Kertes Fruzsina mellett. A rendezvény ingyenes, s tekintettel arra, hogy csak korlátozott számú közönséget tudunk fogadni, arra kérjük az érdeklődőket, hogy minél hamarabb jelezzék részvételi szándékukat – tette hozzá Buzogány Béla színművész-igazgató.

KMMátészalka.
SZON.HU


hirdetés