Végiglopta Mátészalkát

Illusztráció
Illusztráció
Nyíregyháza, Mátészalka – A Nyíregyházi Járásbíróság nyomozási bírája 2018. december 28-án lopás bűntette és más bűncselekmények miatt indult büntetőeljárásban elrendelte J. B. gyanúsított letartóztatását.

A nyomozás adatai szerint a gyanúsított 2018. október 31-én két mátészalkai üzletben egy-egy nadrágról letépte az áruvédelmi eszközt, és megkísérelte azokat eltulajdonítani. Az egyik üzletből távozáskor az eladók tetten érték.

2018. november 22-én a Mátészalka és Ópályi között közlekedő személyvonaton eltulajdonította egy nő pénztárcáját az ülésről, a benne lévő 3.000 forinttal és személyes iratokkal együtt.

2018. december 4. és 25. között Mátészalkán különböző lakóházakba ment be, ahonnan többek között táskát, pénztárcát, készpénzt és ruhaneműket tulajdonított el, összesen 123.000 forint értékben. Az egyik ingatlan udvarán parkoló nyitott személygépkocsikból autósrádiókat vitt el, amelyek összesen 40.000 forint értékűek voltak.

A bíróság megállapította, hogy a gyanúsított előéletére, illetve a bűncselekmények sorozatos elkövetésére figyelemmel fennáll annak a veszélye, hogy szabadlábon hagyása esetén újabb bűncselekményeket követne el.

A végzés nem végleges.

– Nyíregyházi Törvényszék –Mátészalka.
SZON.HU


hirdetés