Mátészalkán csak egy ember vezetett ittasan a 469 ellenőrzött sofőrből

Mátészalkán csak egy ember vezetett ittasan a 469 ellenőrzött sofőrből
© Fotó: police.hu
Mátészalka – A demonstratív jelenlét elsősorban az ittas járművezetők és a dinamikus szabálysértők kiszűrésére, valamint a közlekedők jogkövető magatartásra való ösztönzésére irányult.


A Mátészalkai Rendőrkapitányság munkatársai a Nyírbátori Rendőrkapitányság, a Nyírbátori Határrendészeti Kirendeltség és a Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Támogató Osztály állományának bevonásával 2017. november 23-án „Finn módszeres” ittasság-ellenőrzést végeztek a két kapitányság illetékességi területén. A demonstratív jelenlét elsősorban az ittas járművezetők és a dinamikus szabálysértők kiszűrésére, valamint a közlekedők jogkövető magatartásra való ösztönzésére irányult.

A fokozott ellenőrzés ideje alatt a rendőrök összesen 469 járművezetőt ellenőriztek, akik közül egy sofőr bizonyult ittasnak. Ellene a Mátészalkai Rendőrkapitányságon közigazgatási hatósági eljárást indítottak. A közúti kontroll során a rendőröknek több esetben kellett intézkedniük biztonsági öv és gyermekbiztonsági rendszer használatának elmulasztása miatt. Felhívjuk az állampolgárok figyelmét, hogy a passzív biztonsági eszköz használatának elmulasztása jelentősen megnöveli a súlyosabb kimenetelű, akár halálos sérülések esélyét baleset bekövetkezésekor!

Ezzel és a jövőre nézve tervezett hasonló ellenőrzésekkel a rendőrség a közúti balesetek csökkenésének elérését célozza. Kérjük a közlekedésben résztvevőket, hogy mindig tartsák be a közlekedési szabályokat! Ne feledjék, mindenkit hazavárnak!

– Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság –
hirdetés