Mátyás király álruhában ismét közöttünk járt

Mátyás király és hűséges kísérője a kálmánházi iskolában
Mátyás király és hűséges kísérője a kálmánházi iskolában
Szabolcs-Szatmár-Bereg – Mátyás király születésének 575. és királlyá koronázásának 560. évfordulója alkalmából emlékévet hirdetett 2018-ra a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkárság.

Örömmel fogadták

A Mátyás király Emlékév rendezője a Magyarság Háza. Az intézmény szervezésében a napokban indult útnak őfelsége és hűséges kísérője, akik az elkövetkezendő hetekben száznál is több helyre látogatnak el a Kárpát-medencében, vagy talán még azon is túl, hogy ajándékokkal és muzsikával kedveskedjenek az embereknek, kicsiknek és nagyoknak egyaránt. Az álruhás uralkodó a közelmúltban megyénkbe is eljutott: Kálmánházán a Benedek Elek Általános Iskola közösségét, Nagyecseden az óvodát – kisgyermekeket, óvónőket és dadusokat –, a megyeszékhelyen pedig Szocska A. Ábel nyíregyházi görögkatolikus apostoli kormányzót, valamint a Nyíregyházi Egyházmegye Püspöki Hivatalának dolgozóit kereste fel.

Az első erdélyi állomásán, Csanáloson találkozott a Tempfli József Általános Iskola tanulóival és tanáraival, továbbá Heinrich Antal plébánossal. Mindenhol örömmel és szeretettel fogadták a váratlan vendéget, akinek mostani országjárására Isten áldását kérte Szocska A. Ábel apostoli kormányzó.

– KM –
hirdetés