Meccs is, káposzta is, kecske is

Szabó Valéria (10) számára is adott az esély, hogy még jobban játékba lendüljön
Szabó Valéria (10) számára is adott az esély, hogy még jobban játékba lendüljön - © Fotó: Pusztai Sándor
Kisvárda – Az Orosházán játszó Kisvárda Master Good SE-vel szemben elvárható, hogy kiharcolja a továbbjutást a kézilabda női Magyar Kupában.

Hektikusan alakul a versenyidény a női kézilabdázóknál. Az elején sűrű volt a menetrend, most pedig már a második kéthetes bajnoki szünet vette kezdetét. Sőt, a Kisvárda Master Good Fehérvár elleni és siófoki fellépése között 17 nap telik majd el, hiszen a várdaiak már a múlt szerdán lejátszották a hétvégére kisorsolt meccsüket és legközelebb október 29-én kézilabdáznak bajnoki pontokért.

Hogy még se maradjon tétmérkőzés nélkül az NB I-es újonc, arról a most induló kupasorozat gondoskodik. A várdaiak szerdán Orosházán lépnek fel, annak az NB I B-s csapatnak az otthonában, amellyel tavaly még azonos osztályban szerepeltek, és mindkétszer biztosan legyőzték (33–26 idegenben és 26–20 otthon). A továbbjutás ezúttal egy mérkőzésen dől el, a házigazda természetesen az alacsonyabb osztályú csapat lesz.

– Természetesen elvárás a lányainkkal szemben, hogy kivívják a továbbjutást – mondta Kovács Péter, a kisvárdaiak vezetőedzője. – Kicsit a sötétben tapogatózunk, mert nem sokat mond az orosházi csapatban szereplő játékosok neve, de kellő komolysággal állunk a mérkőzéshez. Mivel ebben az időszakban meglehetősen szétszabdalt a versenynaptár, úgy tekintünk a fellépés elé, amely újabb jó lehetőség arra, hogy épüljön a csapat és például Marina Dmitrovics minél inkább összeszokjon a többiekkel. A másik feladat pedig az lenne, hogy az eddig kevesebbet szereplők is játékhoz jussanak, de a kecske sem lakhat jól, miközben a káposzta is megmarad.

A kisvárdaiak hosszú utazás után 17 órakor kezdik a sorozat második fordulójában kiírt mérkőzést.

Címkék: ,







hirdetés