Meccset vesztett az olimpiai bajnok Apagyon

Szabolcs-Szatmár-Bereg – Az extraligás nyírbátori és az NB I-es apagyi csapat is csak a szépségtapaszt tudta begyűjteni esélyesebb riválisával szemben.

Beteg éljátékosa, Varga Zoltán nélkül utazott Komlóra a Nyírbátori ASE, amely a férfi extraligában nem tudta megszorongatni az egész mezőny legeredményesebb játékosával, a még százszázalékos Lindner Ádámmal felálló újoncot. A bátoriaknál a múlt héten nyelvvizsgázó Majoros Bence sem mozgott túl frissen, de így is ő szerezte meg a becsületgyőzelmet kortársa, Sabján Gergely ellen. Hosszú évek után szerepelt újra a sportág élvonalában Sallai Zoltán, aki kevés híján győzelemmel tért vissza, hiszen meccslabdája is volt Sabján ellen.

Az apagyiak NB I-es mérkőzésén olimpiai bajnok is asztalhoz lépett, a Borsod Volán színeiben ugyanis szóhoz jutott Pálos Péter, aki a londoni paralimpiáról térhetett haza aranyéremmel. A játékos nem zárt hibátlan mérleggel, hiszen legyőzte őt a Londonban szintén a paralimpián, csak más kategóriában szereplő Berecki Dezső.

Csapatbajnokságok

Extraliga, férfi
Komlói Bányász–Nyírbátori ASE 9–1
Lindner, Sabján–Majoros B., Bari 3:0, Sabján–Sallai 3:2, Sipos V.–Majoros B. 3:1, Lindner–Bari 3:1, Sabján–Majoros B. 1:3, Lindner–Sallai 3:0, Sipos V.–Bari 3:1, Gálosi–Bari 3:1, Lindner–Majoros B. 3:0, Sipos V.–Sallai 3:1.

NB I., férfi

Apagy SE–Borsod Volán 2–16
A paralimpiai bajnok Pálos Péterrel megerősített vendégcsapat esélyeshez méltóan hozta a mérkőzést a kissé fásultan játszó apagyiak ellen. A végeredmény lehetett volna szorosabb is, de Berecki Dezső két győzelme (legyőzte Pálost is) mellett a jól játszó Fodor István két mérkőzést is döntő szettes csatában (egyet 2:0-ás szettelőnyről, két meccslabdáról, míg Pálos ellen 2:1-es vezetés után, döntő szettben 8:5-ös előnyről) veszített el. Ezzel lezárult az őszi szezon, az apagyiak a hetedik helyről várják a folytatást.
Győztek: Berecki D. 2.

ASE Szécsény–Nyírbátori ASE II 18–0
Ezen a mérkőzésen nagyon nagy volt a különbség, az extraligától visszalépő, ám jövőre oda minden bizonnyal visszakerülő szécsényiek javára. Még a bátoriak közül ezúttal az első csapatban lehetőséghez jutott Sallai Zoltánnal is nehéz lett volna mérkőzéseket nyerni.

NB II., férfi

Apagy SE II–Ózdi VSE 5–13
A kiesési rangadón a hazai csapat nem tudott erősebb összetételben kiállni, ennek ellenére megvolt az esély a pontszerzésre, de a döntő szettes mérkőzéseket kivétel nélül a vendégek nyerték, illetve egy jól időzített cserével meg lehetett volna lepni a vendégcsapatot.
Gy.: Szűcs A. 4, Nyikos R. 1.

Trió-Maxi Kemecse SE–Váci RSE II 15–3
Csak a mérkőzés eleje volt nehéz, után állvahagyta ellenfelét a kemecsei csapat.
Gy.: Tóth Zs., Király Cs., Németh T. 4-4, Berecki Zs. 2 és a Tóth Zs., Berecki Zs. páros.

Egri ÁSC II–Nyírmadai ISE 12–6
A nyírmadaiak számára nyerhető lett volna a mérkőzés, de a vendégcsapat nem bírta el, hogy egyik meghatározó játékosa formán kívül játszott.
Gy.: Pacuk P. 4, Paszternák és a Pacuk P., Paszternák páros 1-1.

NB III., férfi

Útfestők-Apagy SE III–Borsod Volán II 10–8
A magasabb osztályú (NB I-es, extraligás) múlttal rendelkező játékosokat is bevető miskolciak nem tudták megállítani a parádésan teljesítő, összesen kilenc győzelmet szállító apagyi párost, Fodor Gézát és Poór Tibort. A végeredmény akár simább is lehetett volna, hiszen az ötjátszmás meccseket sorra elveszítő hazaiak már 10–6-ra vezettek. Az apagyiak a második helyen zárták a szezont az igen megerősödött bajnokságban.
Gy.: Fodor G., Poór T. 4-4, a Fodor G., Poór T. és a Zachár, Budai P. páros.

Várdai ASE–Arló 13–5
Az őszi szezont nagyon jól fejezte be a Márföldi István vezérelte Kisvárda, amely fölényes győzelmet aratott borsodi riválisa ellen.
Gy.: Márföldi, Arady 4-4, Pokol P. 3, az Arady, Márföldi és az Újvári, Pokol P. páros.

Vásárosnaményi SE–Teva-Debrecen SE II 14–4
Kijött a két csapat között nagyobb tudásbeli különbség, így reális eredmény született az őszzáró mérkőzésen.
Gy.: Szilágyi Z., Sztoj, Tuckanjuk 4-4, a Szilágyi Z., Sztoj és a Tuckanjuk, Nagy A. páros.

Nyírbátori ASE III–Hajdúszoboszlói AK 18–0
A szoboszlói csapatot betegségek és sérülések sújtották, nem tudtak kiállni, és mivel az őszi utolsó forduló utánra nem lehet halasztani, ezért a mérkőzés két pontja a nyírbátoriakat illeti meg.További hírek a Sport kategóriából

Sporthírek


hirdetés