Médiaháború dúlt

A győztes Kelet-csapat (Erős Péter, Veres Andrea, Nyéki Zsolt és Tóth István)
A győztes Kelet-csapat (Erős Péter, Veres Andrea, Nyéki Zsolt és Tóth István) - © Fotó: egyesület
Nyíregyháza – Ezt a fegyverropogást csak mosoly és baráti kézfogás kísérte.


S akkor farkas­szemet néztek a csapatok… Sok jóra senki sem számíthatott a másiktól. A Móricz Zsigmond Színház színművészei ezúttal nem játszottak, hanem szinte csípőből tüzeltek. Nyíregyháza Polgármesteri Hivatalától a címzetes főjegy­ző előbb koncentrált, aztán húzta meg a ravaszt. A Váci Mihály Kulturális Központ munkatársai nem sokat hezitáltak, a cél(tábla) szentesítette az eszközt. A Kelet-Magyarország válogatottja pedig Ennio Morricone zenéjét felidézve lépett lőállásba…

Puska és pisztolyok

Puska után pisztoly, utóbbiból mindjárt két kaliber is – ez volt a sorrend a Nyíregyházi Polgári Lövész Egyesület lőterén, ahol az egyesület a Pinkerton Cégcsoporttal karöltve rendezte meg a 2018. évi médiaháborút és kultúrharcot. Idén újdonság volt, hogy a médiások mellett a kultúrával foglalkozók is versenybe szálltak a győztesnek járó díjakért. A hagyományokhoz híven 3-3 tagú csapatok nevezhettek, és minden csapat meglepetésvendéggel erősödött. A Kelet-Magyarország például Veres Andreával, az egyesület ügyvezető elnökével.

Az elnök mindenekelőtt a biztonsági szabályokra hívta fel a figyelmet, majd ropogtak a fegyverek, „dúlt a háború”, de bár minden „fegyveres konfliktus” ilyen jó hangulatban telne! Azonban volt tét is: a vándorserleg és értékes ajándékok. A Pinkerton cégtulajdonosa, dr. Vasas Szilárd is sorra buzdította valamennyi csapatot, mindenkinek egyformán szurkolt.

Így aztán együtt örült a bajnok Kelet-Magyarországgal! A győztesnek járó vándorkupát tehát szerkesztőségünk őrizheti a következő „háborúig.”

KM

Címkék: , , ,hirdetés