Médiatanács 45 millióval emelte a rezsipályázatok keretét

Budapest, 2012. április 22., vasárnap (MTI) – A Médiatanács 45 millió forinttal 395 millió forintra emelte a közösségi televíziók és rádiók fenntartási és üzemeltetési költségeinek fedezésére szolgáló pályázati keretet, a testület a héten döntött a pályázat negyedik fordulójának nyerteseiről is – közölte a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság szóvivői irodája vasárnap az MTI-vel.

A nyertesek összesen 58 millió forint támogatásban részesülhetnek. Sikeres pályázatot adott be a Campus Rádió, a Civil Rádió, a Klasszik Rádió, a Tilos Rádió és a Rádió Villány. Nyertes jelentkező volt a Körzeti Televízió Esztergom, a Máriahalom Televízió, a Nagykállói Televízió, a kelet-balatoni Öböl TV, a Pannon Tv, az RTV Szekszárd és a Soltvadkerti Televízió.

Az egész évben meghirdetett rezsipályázatok negyedik fordulójában a rádióknak együttesen 19,5 millió forintot, a televízióknak összesen 38,5 millió forintot ítélt meg a Médiatanács. Azok a jelentkezők, akik ezúttal valamilyen ok miatt nem jutottak támogatáshoz, már a következő fordulóban újra pályázhatnak.

A januári első fordulóban 67 millió forintot, a februári másodikban 127,6 millió forintot, a márciusi harmadik fordulóban 85 millió forint támogatást osztottak szét a közösségi médiaszolgáltatók között – áll a közleményben.
hirdetés