Médiatanács: bírság a Magyar Hírlapnak, valamint a Story5, a 4-es csatorna és a Galaxy TV szolgáltatójának

Budapest – A Magyar Hírlap kiadóját egy kirekesztőnek ítélt írás miatt 150 ezer forintos, a Story5, a 4-es csatorna és a Galaxy TV médiaszolgáltatóját a reklámszabályok megsértése miatt 360 ezer forintos bírsággal sújtotta e heti ülésén a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa.

Az NMHH által az MTI-hez pénteken eljuttatott közlemény szerint a testület megállapította, hogy a Magyar Hírlapban és annak internetes oldalán július 10-én megjelent, Eddig és ne tovább! Ideje levernünk a cölöpöket című cikk révén kirekesztő tartalmat közölt.

A médiatanács eltávolíttatta a honlapról az írást, bírság megfizetésére és a jogsértés tényéről tájékoztató közlemény közzétételére kötelezi a médiaszolgáltatót; ezt a határozat jogerőre emelkedésétől számított három napon belül köteles úgy publikálni, hogy a honlap megnyitásakor a teljes információ folyamatosan olvasható legyen a közzétételtől számított hét napon keresztül.

A cikk szerzője az írásban a Budapest Pride apropóján a melegek alapvető jogainak korlátozására tett javaslatokat – jelezték.

A közlemény szerint azért bírságolták meg a Story5, a 4-es csatorna és a Galaxy TV médiaszolgáltatóját, a Digital Media and Communications Zrt.-t, mert az július és szeptember között újra – összesen 12 alkalommal – túl hangos reklámokat tett közzé.

A grémium a bírságok kiszabásakor minden esetben a fokozatosság és az arányosság elve alapján, az ügyek összes körülményét figyelembe véve állapítja meg a jogkövetkezmények adott formáját, illetve mértékét – emelték ki.

– MTI –
hirdetés