Medve falta Bika

Medve falta Bika
Győzelemmel kezdte az idényt az MJJSE a jégkorong OB I-ben! &nbspA Miskolci Jegesmedvék JSE diadala 2006.09.29. II.

A nagy csapattá válás útján elindult Miskolci Jegesmedvék JSE együttesének sok apró és nagy sikerre van szüksége ahhoz, hogy legalább városszerte elismert legyen. Mert hiába volt ingyenes az idei első bajnoki mérkőzésük, nem telt meg a lelátó, nem sokkal voltak többen, mint hat napja, amikor ugyanez a két csapat Magyar Kupa elődöntőt játszott, a jegyek pedig 1500 forintba kerültek. Kevés tehát az új arc a jég szélén, hiába van tető alatt a miskolci jégkorongsport projektje – egyelőre mondják a Macik háza táján és dolgoznak, mert hisznek az elvégzett munkában.

Ebből azt láthattuk az első harmadban, hogy mintha védekezésben egy picit többet tudnának a múlt hetinél a Jegesmedvék. Nem a Kassáról átjáró légiósok, hanem a zömében egyetemista fiatalokból álló miskolciak. Az első tíz perc letelte után azonban bátrabb lett az Acélbikák támadójátéka, olyannyira, hogy emberhátrányban is Dusek kapuja elé tudtak kerülni. Még jó, hogy Láda B. vízszintesbe helyezte magát a jégen, góltól mentve meg ezzel csapatát, amit az ,,osztódó” botja bánt. Nem sokkal később azonban már nem volt, aki a korong útjába álljon, Azari remek átadása után Kiss Á. helyezett okosan a ketrecbe (0-1). A válaszra nem sokat kellett várni, a kassai sor mutatta meg, hogy kell felállni, Orosz passzát Béres vágta a gólvonalon túlra (1-1). A folytatásban a vendégek támadtak egy picivel többet, de ez ebben a játékrészben nem eredményezett több találatot.

A második harmadban sem. Sokáig nagyon óvatosan játszott mindkét együttes, mintha csak arra vártak volna, hogy ki veszíti el hamarabb a fejét. A játékosok azonban higgadtak maradtak, ebben a húsz percben mindkét oldalon csak 1-1 kisbüntetés akadt. Ezen kívül pedig még egy csodaszép hazai gól, amit Hornák bombázott a kapuba a végekről (2-1). Naná, hogy nagy volt az öröm a lelátón, a szurkolók is egyre jobban együtt éltek a játékkal, kezdték élvezni, és egyre jobban megszeretni nemcsak a hokit, hanem a Macikat is.

A záró harmadban egyre többször csendült fel a sárga és fehér székeken a ,,Miskolc!” biztatás, és néhányszor volt okuk a térdüket csapkodniuk a hazai szimpatizánsoknak, mert akadtak lehetőségek a hazaiak előtt. Az egyik legnagyobb a 48. percben, amikor Kocsis hosszú másodpercekig állt szemben az újvárosi kapussal, de végül a ziccer nem hozott gólt.

Ami nem sikerült ekkor az összejött négy minutával később Kocsis sortársának, Béresnek (3-1), aki második góljával még nagyobb tűzbe hozta a publikumot. Az öröm azonban múlandó, ebben a gyors játékban hamar jöhet a válasz. Jött is, az újvárosiak megdolgoztak érte, Hornák szinte még el sem helyezkedett a büntetőpadon, amikor kihasználták a fórt a vendégek – Borsos volt eredményes (3-2).

 A mérkőzés idejét mérő óra, mintha lassabban járt volna, mint a kétgólos Maci előnynél, de azért fogyogattak a másodpercek. 87 másodperc volt hátra, amikor az Acélbikák időt kértek, majd a hajrában a kapusukat is levitték. Egyik sem segített.

A meccs véget érte után a Macik rendezhettek fiesztát, volt egy csapatnyi hason csúszás, rengeteg mosoly nem csak a hazai csapatnál, hanem a lelátón is. Hát persze, egy nagyot léptek pénteken a nagy csapattá válás útján a Macik ezzel a szép sikerrel.

Jegyzőkönyv

Miskolci Jegesmedvék JSE – Dunaújvárosi Acélbikák 3-2 (1-1, 1-0)
Miskolc, 600 néző. V.: Halassy (Bedő, Haszonits).
MJJSE: DUSEK (k) — HORNÁK 1, Pócs, BÉRES 2, OROSZ (2), Kocsis (1), Láda P., Csaba, LUKÁCS, SIKE, Marosi, LÁDA B., Budai, Egri, Németh, Popovics, Nagy G., Kállai, dr. Polányi, Gál, Dányi, Rácz (k). Vezetőedző: Jan Faith.
Dunaújvárosi Acélbikák: FERJO (k) — Vargyas, Jobb, BORSOS 1, Erdősi, Szilassy (1), Lencsés, Erdélyi, AZARI (1), Foltin, Mestyán, Pozsgai, Huffner, Kiss Á. 1, Galanisz, Magosi, Berta, Revák, Király, Mekler, Vulmann, Kiss T. (k). Vezetőedző: Vladimir Matejov.Gólszerző: Kiss Á. (0-1) 13:22, Béres (1-1) 15:31, Hornák (2-1) 33:53, Béres (3-1) 52:36, Borsos (3-2) 54:09.Kiállítások: 12, illetve 20. perc.

Jan Faith:Mindenkit dicséret illet, az egész csapat jól játszott, Dusek kapus, és mindenki. Remélem a folytatás sem marad el. Köszönjük a szurkolóknak a biztatást.

Vladimir Matejov: – Az MJJSE nagyon jó volt, taktikailag fegyelmezettebbek voltak, jó szisztémában játszottak. Mi rossz ütemben korcsolyáztunk, kevesebb volt az aktivitás. Néhány nap alatt nem lehet elfelejteni jégkorongozni. A múlt héten jól játszottunk a Magyar Kupa négyes döntőjében, remélem már a következő meccsen ezt fogjuk idézni. Gratulálok a Miskolcnak.

B.Cs.További hírek a boon-sportoldal kategóriából


hirdetés