Medve lopta el egy vadász puskáit Szibériában

Akt.:
Medve lopta el egy vadász puskáit Szibériában
© Forrás: 38.мвд.рф
Szibéria – Élelem híján a vadász fegyvereit hurcolta el egy szibériai medve az uszty-ilimszki tajgában álló menedékházból.

A rendőrség a fegyvertartás szabályainak megsértése címén indított eljárást egy vadász ellen, akinek őrizetlenül hagyott puskáit egy medve lopta el. Az esetet az 57 éves sértett jelentette be a hatóságoknál.

Elmondása szerint hétvégi vadászatra ment a kelet-szibériai Uszty-Ilimszk környéki tajgába, ahol egy menedékházban ütött tanyát. A holmiját hátrahagyva vízért ment a közeli folyóhoz, és visszatérve furcsa zajokra lett figyelmes. Kiderült, hogy a viskóban egy megtermett medve garázdálkodik éppen.

A rémült férfi biztonságos távolságba húzódott, és csak órák múlva mert visszamerészkedni a tanyához. A medve alapos pusztítást végzett odabent, majd magával hurcolta a vadász halas zsákját, amiben a golyós és sörétes puskáját is tartotta.

Az utóbbi szétrágott maradványait másnap megtalálta a menedékház közelében. Ezután megpróbálta egyedül felkutatni a fegyveres medvét, ám időközben hóvihar támadt, így aztán bottal üthette a vadállat nyomát.

A pórul járt vadász végül visszatért a városba, ahol jelentette a történteket a rendőrségen. A hatóságok hanyagsággal vádolják, melynek eredményeként akár egy évre bevonhatják a vadász és a fegyverviselési engedélyét – adta hírül a helyi rendőrkapitányság sajtószolgálata.

– Palkó István –

Címkék: , ,hirdetés