Medve támadt egy férfira Sziktivkar belvárosában

Medve támadott meg egy férfit az észak-oroszországi Sziktivkar egyik belvárosi utcáján. Az állat megharapta a 26 éves fiatalember nyakát, majd elmenekült – számolt be a város rendőrsége a péntek reggel történt esetről.

“Amikor megláttam a medvét, nem szaladtam el” – mondta az áldozat, Andrej Kotikov a támadás után a Life News weboldalnak, hozzátéve, vadászoktól hallotta, hogy meg kell állni, ha egy medve jön szembe. Az ötlet azonban nem bizonyult jónak, és amikor a medve rátámadt, Kotikov azt hitte, nem tud megmenekülni. Ám az egyébként súlyemelő férfinak végül sikerült ellöknie magától a medvét, és elszaladni a helyszínről.

A medve váratlanul bukkant fel a város központjában, ahová feltehetően ennivalót keresve tévedt be, miután a szokatlanul meleg nyár után nem talált élelmet a környező erdőkben – mondta az eset után az AFP-nek Nadezda Birjukova, az Oroszország északnyugati részén fekvő Komi Köztársaság fővárosának rendőrségi szóvivője. Az állatot az éhség vezethette a 230 ezres városba. Arról azonban egyelőre nem tájékoztatott, hogy végül sikerült-e a medvét kiterelni Sziktivkar belvárosából.

– Független Hírügynökség –

Címkék: , ,hirdetés