Még a köszörű is kicsorbult!

Kecskemét, 2014. szeptember 27. A kecskeméti Bebeto, azaz Bara Mamadou Lamine Ndiaye (k) és a nyíregyházi Gengeliczki Gergő (b) a labdarúgó OTP Bank Liga 9. fordulójában játszott Kecskeméti TE - Nyíregyháza Spartacus találkozón Kecskeméten 2014. szeptember 27-én. A Kecskemét 1-0 arányban győzött, a csapat ezzel megszerezte első hazai győzelmét.
Kecskemét, 2014. szeptember 27. A kecskeméti Bebeto, azaz Bara Mamadou Lamine Ndiaye (k) és a nyíregyházi Gengeliczki Gergő (b) a labdarúgó OTP Bank Liga 9. fordulójában játszott Kecskeméti TE - Nyíregyháza Spartacus találkozón Kecskeméten 2014. szeptember 27-én. A Kecskemét 1-0 arányban győzött, a csapat ezzel megszerezte első hazai győzelmét. - © MTI Fotó: Ujvári Sándor
Nyíregyháza – A Szpari három nagy helyzetet hagyott ki, ezt pedig megbüntette Bebeto.


Jól indult. Nem olyan jól, mint itthon a Pápa ellen, de jó negyedóra elteltével három gólhelyzetet is kidolgozott a Szpari Kecskeméten. A kupában kiesettek szombati, élvonalbeli bajnokiján mezőnyfölényben kezdett a nyíregyházi együttes, ám Bajzát és Gengeliczki fejese és Spitzmüller lövése után sem talált utat a háló felé a sárga színű labda. A vendégek ügyes passzokkal jutottak el a hazaiak kapujáig, ám a legfontosabbat, gólt nem sikerült elérni.

A kezdőben helyet kapó, Kecskemétről igazolt Pekár László a jobb szélen többször elhúzott, azonban a beadások pontatlanok voltak, így igazi éle nem volt a próbálkozásoknak. A vendéghelyzetek között bújt meg egy akció, amikor a fejeléshez felugrani akaró Bajzátra Fótyik rávetődött, ami ugye nem szabályos. Kassai játékvezető nem így látta, és mivel az eset a hazai tizenhatoson belül történt, nem ítélt büntetőt.

Aztán háromszor villant a hazaiaknál Botka-Bebeto duó. A húsz esztendős Botka kétszer remekül adott be jobb szélről, a szenegáli csatár előbb lőtt, majd sarkazott, de Balogh mindkétszer résen volt.

Aztán Rubus Tamás gyenge passzánál Botka becsúszott, a lábáról Bebetohoz került a labda, ő pedig lerázta Gengeliczkit és kapura tört. A lövésnél rosszul találta el a labdát, amely így megpattant Balogh előtt és utat talált a kapuba.

Sok volt a pontatlanság

A kapott gól megfogta a nyíregyháziakat, megnyugtatta a házigazdát, amely így a félidő hátralévő részében taktikusan focizott, a Szpari pedig nem tudott váltani. A második játékrészben a kecskemétiek visszaálltak, ráültek az eredményre és a kontrákban bíztak. A labda ugyan többet volt a Szparinál, ám a vendégek játékába nagyon sok hiba csúszott. A pontatlanságok miatt nem sikerült igazi nyomás alatt tartani a házigazdát és ahogy teltek a percek, úgy lett nagyobb a kapkodás.

A hazaiak pár átlövése ugyan gondot okozhatott volna, de őket igazából már nem bosszantotta, hogy nem sikerült a kapuba találniuk, mert az egy gólos előnyt biztosan tartva értékes három pontot szereztek.

Ami a Szpari teljesítményét illeti, az első félidő derekáig jól játszott a csapat, helyzeteket is kialakított, de ami a legfontosabb: a kaput nem sikerült bevenni. A hazai gól felülírta az addigi forgatókönyvet, ám játékban nem jött igaz válasz a kecskeméti vezetésre.

Maradt a nyolc pont

Így aztán nem sikerült kiköszörülni a kupacsorbát, sőt…. Kilenc forduló után nyolc egységgel bír az újonc, igaz csak kettővel kevesebbet, mint a hetedik Győr, de a tabellán már csak két csapat van a Szpari mögött, a tizennegyedik hely pedig nem életbiztosítás.

KM-MLKecskemét vs. Nyíregyháza – Ön szerint ki volt a Szpari legjobbja?
A labdarúgó NB I 9. fordulójában a Kecskemét küzdelmes mérkőzésen legyőzte a Nyíregyháza Spartacust. Ön szerint ki volt a Szpari legjobbja? tovább »

Kecskemét vs. Nyíregyháza – Edzői nyilatkozatok
A Kecskemét vs. Nyíregyháza Spartacus mérkőzés után a két vezetőedző, Bekő Balázs és Csábi József értékelték a látottakat. tovább »

SZON-ÉLŐ – Kecskemét vs. Nyíregyháza 1-0 (1-0)
A labdarúgó NB I 9. fordulójában a Nyíregyháza Spartacus a Kecskemét otthonába, a Széktói Stadionba látogatott. A mérkőzésről élőben tudósítottunk szombaton 14.30-tól a Szabolcs Online-on. tovább »

Labdarúgó NB I – Megszerezte első hazai győzelmét a Kecskemét
A Kecskemét küzdelmes mérkőzésen legyőzte a gyenge támadójátékot mutató Nyíregyházát a labdarúgó OTP Bank Liga kilencedik fordulójának szombati első mérkőzésén. tovább »

Labdarúgó NB I – Eredmények és tabella – 9. forduló
A labdarúgó OTP Bank Liga kilencedik fordulójának eredményei és programja. tovább »

hirdetés