Még a rája se fütyül „rája”

A nyíregyházi állatkerttől jönnek tanulni
A nyíregyházi állatkerttől jönnek tanulni - © Fotó: Állatpark
Nyíregyháza – Hamarosan a Nyíregyházi Állatparkban találkoznak a világ vezető tengerbiológusai.

Április 13–18-a között a porcos halak, azaz a ráják és a cápák tartásával és állatorvosi kezelésével kapcsolatos konferenciának ad helyet a Hotel Pangea Nyíregyházán.

„Nagy” nevek érkeznek

A több mint 10 országból érkező szakemberek között olyan neves előadókat is vendégül látnak majd, mint a floridai Disney World nagy akváriumából érkező Natalie D. Mylniczenko, aki többek között a cápák viselkedéséről, azok tréningezési lehetőségeiről és a diagnosztikai technikákról tart előadást. A közel 50 résztvevő számára a Nyíregyházi Állatpark munkatársai is bemutatnak egy cápabefogást, illetve prezentálni fogják azt is, hogy gyógy­kezelés során miként kell elaltatni ezeket az állatokat.

A konferencia résztvevői az említetteken kívül foglalkoznak majd az állatok anatómiájával és élettanával, illetve megvitatják, milyen tenyésztési technikák alkalmazhatók zárt tartási körülmények között. Szó esik továbbá a porcos halak környezetvédelmi, természetvédelmi és fajmegóvási kérdéseiről is – tájékoztatta lapunkat Révészné Petró Zsuzsa osztályvezető.

KM
hirdetés