Meg akarta ölni volt barátnője fiát, hogy visszaszerezze az asszonyt

Akt.:
Meg akarta ölni volt barátnője fiát, hogy visszaszerezze az asszonyt
Nyíregyháza – A Nyíregyházi Törvényszék emberölés bűntettének kísérlete miatt 7 év börtönbüntetésre és 7 év közügyektől eltiltás mellékbüntetésre ítélte R. T. vádlottat.

A bíróság által megállapított tényállás szerint a vádlott korábbi barátnőjének fiával – a későbbi sértettel – jó kapcsolatot ápolt. 2014. áprilisában a sértett elment a vádlott nyíregyházi lakásába, ahol beszélgettek, majd kávézáshoz készülődtek. A fiatal férfi a konyhapult felé fordulva a kávét készítette elő, mikor a vádlott hátulról fejbe vágta egy balta fokával. A sértett az ütést észlelve megfordult, megpróbálta a baltát kicsavarni a vádlott kezéből, és dulakodni kezdtek. Közben a fiatal férfi kérdezte a vádlottól, hogy miért akarja megölni, mire a vádlott azt válaszolta, hogy csak így szerezheti vissza a sértett anyját. A sértettnek sikerült kiszabadulnia a vádlott szorításából, az utcára rohant, ahol vérző fejjel egy járókelőtől kért segítséget. Mindeközben a vádlott magára zárta a lakás ajtaját, és öngyilkosságot kísérelt meg, tettének véghezvitelét azonban a kiérkező rendőrök megakadályozták.

A bíróság az ítélet kihirdetését követően a vádlottat a tárgyaláson előzetes letartóztatásba helyezte a másodfokú döntés meghozataláig.

Az ítélet nem jogerős, a vádlott és védője fellebbezést jelentett be.

– Nyíregyházi Törvényszék –








hirdetés