Még Érden is tarthat az ismerkedési fázis

Marina Dmitrovics (a labdával) Szabó Valéria (balra) mellett az új beállóssal, Hanna Ytterenggel is keresheti immár a játékkapcsolatot
Marina Dmitrovics (a labdával) Szabó Valéria (balra) mellett az új beállóssal, Hanna Ytterenggel is keresheti immár a játékkapcsolatot - © Fotó: Pusztai Sándor
Kisvárda – A kisvárdai kézilabdás hölgyek a dobogóra pályázó Érd otthonában lépnek szombaton pályára.

Letudta a kötelező feladatát, és a Kispest NKK elleni 29–22-es győzelemmel véget vétett október 12-e óta tartó nyeretlenségi sorozatának a Kisvárda Master Good SE. Az NB I-es női csapat ezzel életben tartotta bennmaradási reményeit, amely akkor kapna csak igazán új erőre, ha idegenbeli bravúr is társulna hozzá. Az esély erre elvileg már most adott adott, más kérdés, hogy a szombati ellenfél a tabella harmadik helyén álló Érd lesz.

– Az érdieket is megfoghatta, hogy kiestek az EHF- és a Magyar Kupából valamint vereséget szenvedtek Vácon, ettől még remek csapathoz látogatunk, amely biztosan kilábalt ebből a kisebb hullámvölgyből – mondta Dévényi János, a várdaiak edzője. – Egy biztos, nem mi vagyunk a mérkőzés esélyesei, de ha jó napot fogunk ki, illetve jókor vagyunk jó helyen, akkor megszorongathatjuk a jó erőkből álló ellenfelet.

A két csapat várdai mérkőzésén 28–22-re nyertek a Pest megyeiek, az akkor pályára lépett KKC-ra szombaton alig lehet majd ráismerni, annyi változás történt azóta a keretben. A Kispest elleni mérkőzésen azért még előjöttek az összeszokatlanságból, meg nem értésből adódó hibák, de nyilván napról napra javul a helyzet.
– Minden egyes edzés alkalmas arra, hogy csiszoljuk a csapatjátékot, és az egymás mellett játszók úgymond csukott szemmel is megismerjék egymást – így Dévényi János. – A legutóbbi mérkőzés első félideje arra adott feleletet, hogy a védekezésünkön is van még mit javítani, illetve a kapu előtti határozottságban is tudunk még előrelépni. Hanna Ytterenget a támadójátékba is szeretnék beépíteni, így fontos, hogy javuljon a játékkapcsolata az irányítókkal és az átlövőkkel. Ha sikeresen tudjuk alkalmazni a gyakoroltakat, akkor jó meccset vívhatunk az Érd otthonában.

Címkék: , ,hirdetés