Sport

2015.08.25. 11:15

A nagy tét okozta feszültség

Kisvárda - Még egy hazai botlás nem fért volna bele, a Kisvárda magabiztosan hozta a Siófok elleni bajnokiját.

Kisvárda - Még egy hazai botlás nem fért volna bele, a Kisvárda magabiztosan hozta a Siófok elleni bajnokiját.

A létező legjobban járt a Kisvárda Master Good a szombati bajnokin: három húsz év alatti játékossal a kezdőcsapatban nyerte meg a Siófok elleni NB II-es mérkőzést, így a titánok után és a győzelemért is csilingelt a kassza a központi alapból. A meccsen (2–0) végig az újonc akarata érvényesült.

– Nagyjából az történt a pályán, amit előzetesen megbeszéltünk, még úgy is, hogy a Siófok némileg meglepett bennünket a kezdőcsapatával – mondta Soós Imre, a kisvárdaiak vezetőedzője. – Cseri Tamást valóban azért rendeltük a bal oldalra, mert fontos szerepet szántunk neki a támadójátékban, de az eddigi meccseken nem Mogyorósi József játszott jobbhátvédet a Balaton-partiaknál. Ezzel együtt jól sült el ez a húzás, hiszen Cseri jó teljesítményt nyújtott, de a győzelem az egész csapaté, mindenki kivette belőle a részét, és az öltözőben is rendre arról beszélünk, hogy a siker közös. Maga a meccs sima volt, nem forgott veszélyben a Kisvárda győzelme, de azért olykor szikrázott a levegő, és a hazai kispad is végig feszültnek tűnt.

Elbírták a nyomást

– A siófoki csapat habitusa éppen olyan, mint amilyen Goran Kopunovicsé volt annak idején a pályán, érződött, hogy alaposan feltüzelte a játékosait, ezzel megnehezítették a dolgunkat – véli Soós Imre. – Ami pedig a bennünk meglévő feszültséget illeti, az annak köszönhető, hogy hétről hétre nagyon nagy a tét. A Szeged elleni mérkőzésen tettünk egy lépést azon az úton, amit elterveztünk korábban, mindannyian azt szerettük volna, hogy ezúttal se térjünk le róla, nem fért volna bele még egy hazai botlás. Szerencsére a srácok elbírták a nyomást, és megszerezték a nagyon fontos három pontot.

Két újoncot is avattak a kisvárdaiak: Ivancsics Alex a kapuban, az eredetileg középpályás Csilus Tamás a védelem jobb oldalán kapott helyet. Megfeleltek-e az elvárásnak a húsz év alatti futballisták?

Lehetőséget kaptak a fiatalok

– Úgy döntöttünk, ezen a mérkőzésen mi is bevetünk három fiatal játékost, és a két debütáló futballista is helytállt, tehát mindenképpen hasznos volt a csapatba állításuk – mondta az ifjakról a vezetőedző, akinek stábja a héten az első idegenbeli meccsre, a soroksári bajnokira készítheti fel a csapatát.

KM-BT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!