Meg kell becsülni a legkisebb halat is!

Ifj. Biró Attila az egyik verseny után
Ifj. Biró Attila az egyik verseny után - © Fotó: magánarchívum
Kérsemjén – Az egyik versenyen néhány dekagramm hiányzott a győzelemhez.

Akik rendszeresen olvassák a Horgász, vadász oldalunkat, már találkozhattak ifj. Biró Attila nevével. A Kérsemjénben élő 13 esztendős diákot az elmúlt nyáron a Felülmúlta tanítómesterét című cikkben mutattuk be.

Nem titok, a tanítómester az édesapa volt, aki szintén az édesapjától leste el a horgászat titkait gyermekkorában Panyolán, vagyis a Biró család esetében több generáción keresztül apáról fiúra száll a természet és a horgászat szeretete.

A fiatalember szereti a kihívásokat, ezért rendszeresen részt vesz 10 éves kora óta a térségben rendezett versenyeken. Az elmúlt évben is egymást követték a versenyek, oklevelek sora árulkodik a dobogós helyekről. Sok támogatást köszönhet Jakab Istvánnak, a Beta-Mix etetőanyag gyártójának, aki nem csak etetőanyaggal járul hozzá az eredményes szerepléshez, de szaktudásával is segíti a legifjabb Beta-Mix teszthorgásszá kinevezett fiatalt.

– A legemlékezetesebb szereplésem az volt, amikor Cégénydányádon a Szamosfeszt keretében rendezett versenyen megnyertem a gyermekkategóriát. Akkor három pontyot és hét kárászt fogtam, valamint a legnagyobb halért járó elismerést is én vehettem át – emlékezett vissza a sikerekre ifj. Biró Attila. – A legbüszkébb azonban arra a 16,75 kilogrammos pontyra vagyok, amelyet Romániában fogtam egy 48 órás versenyen. A fenekezést és az úszózást egyaránt nagyon szeretem, a pergetést még nem próbáltam.

Kíváncsiak voltunk arra is, vajon volt-e olyan hibája, amelyből tanult a következő versenyre?

– Még a legelső versenyemen történt, hogy egy jó tenyeres keszeget véletlenül a szák mellé dobtam. Nem estem kétségbe, bíztam abban, hogy majd lesz helyette másik. Fogtam is, de összességében nagyon hiányzott az a hal, hiszen hat dekagrammon múlott, hogy csak a második lettem. Ha megvan az a keszeg is, ami visszaesett, akkor megvan az első hely. Azon a versenyen megtanultam, hogy minden megfogott halat meg kell becsülni, hiszen olykor csak néhány dekagrammon múlnak a helyezések.

KM-MML
hirdetés