Meg kell csípni a csabait

Újabb rangadót játszik a labdarúgó NB II. Keleti-csoportjában listavezető Szpari, hiszen szombaton a harmadik helyen tanyázó békéscsabaiak vendégeskednek a Városi Stadionban.

A Pásztor József dirigálta békésiek csak kevesebb győzelmük miatt állnak a szintén kilenc pontos újpesti tartalékok mögött és legutóbb otthonukban játszottak döntetlent (3–3) a debreceniekkel. A nyíregyháziak kedden Rákospalotán szintén ikszeltek, igaz ők gól nélkül.

Brekk János, a nyíregyháziak vezetőedzője opénteken délután vezényelte a szokásos, meccs előtti nap edzését és bizakodva várja a szombati derbit, amelyen a bajnokság immáron csak két veretlen együttes lép majd pályára.


Azonnal visszatámadni

– Jó hangulatú volt az edzés, rövid és pörgős – kezdte lapunk tájékoztatását a tréning után Brekk János. – Ismét egy rangadó előtt állunk, és figyelemre méltó a békéscsabaiak harmadik helyezése. Játékuk hasonló az orosháziakéhoz, Pozsár, Szélpál és Menyhárt személyében gyors, lendületes játékosaik vannak, megerősített védekezéssel minden bizonnyal kontrajátékra fognak törekedeni. Csapatomtól azt várom, amit a REAC ellen az első félidőben produkált, csak most a helyzeteket értékesíteni is kell. Nekünk kell birtokolni a labdát, támadni és minél több gólveszélyes helyzetet kialakítani. Labdavesztésénél azonnal vissza kell támadnunk, hogy megakadályozzuk a kontrák lehetőségét. Megy a szekér, meg van az önbizalom is, így természetesen győzelmet várok a szombati találkozótól.

Ami a keretet illeti, Goia sajnálatos tragédia miatt kimaradt, hiszen édesapja halála miatt haza utazott, Fekete pedig sérült. Zabos ismét visszakerült a kezdőbe.

Hír a szomszédvárból, Miskolcról. Pénteken délután sajtótájékoztatón jelentették be, hogy a Szentes Lázár a Diósgyőri VTK szakmai igazgatója. A tréner – akivel az elmúlt bajnokságban a Szpari kiesett az élvonalból – kijelentette, hogy már az idén a feljutás a cél a diósgyőrieknél!

– Mán László –
hirdetés