Meg kell feszülni a Nyírbátornak

A sötét mezes vitkaiak korábban a Kölcseyt, ezúttal a Mátészalkát próbálják megfékezni
A sötét mezes vitkaiak korábban a Kölcseyt, ezúttal a Mátészalkát próbálják megfékezni - © Fotó: Pusztai Sándor
Szabolcs-Szatmár-Bereg – Megyei női rangadó lesz Naményban, bemutatkozik a Kölcsey.


Ilyen is van. Méghozzá kétszer egymás után. A férfi kézilabda NB II. Keleti csoportban immár zsinórban a második olyan fordulót rendezik, amikor valamennyi megyei együttes színre lép. Hasonló eset nem sok lesz… A Fehérgyarmat kezdi az aktuális műsorszámot, mégpedig szombaton a Berettyóújfalu otthonában. A Falcsik-legénységre ráférne a sikerélmény, eddigi két idei fellépésén még nem tudott nyerni. Talán majd most, bár a tabella hátsó feléhez tartozó hajdúságiak felettébb kiszámíthatatlan ellenfelek. A Tiszavasvári aznap (kezdés: 18 óra) a Nádudvarral szembeni hazai meccsen prolongálhatja a jó tavaszi nyitányt. A Hadas-gárda minkét idei találkozóját megnyerte és a táblázaton utolsó előtti látogatók legyűrése egyáltalán nem teljesíthetetlen küldetés.

Annál inkább meg kell feszülni a Nyírbátornak, amely a pillanatnyilag legnehezebb feladatra vállalkozik: nevezetesen az éllovas Kazincbarcika vendégeként igyekszik minél nagyobb ellenállást kifejteni. A Csapos-brigád alapozhat a hibátlan ez évi szereplésre. no meg arra, hogy két hete Kisvárdán már rangadót tudott nyerni. A Várda időközben füzesabonyi diadallal javított, vasárnap kora este (kezdés: 18 óra) saját katlanjában is bevasalhatja az újabb két pontot – a Hajdúböszörmény kárára. A második helyen tanyázó Türk-brigád a remélt győzelem estén tovább üldözheti a Barcikát.

A női csatározás egyik csúcspontjaként Vitka–Mátészalkai MTK házirangadó lesz vasárnap délelőtt (kezdés: 11 óra) a vásárosnaményi sportcsarnokban. Mindkét oldalon tapasztalt játékos-edzők vezetik „hadba” csapatukat: a beregieket Szemán Szilvia, a szatmáriakat Vakarcs Krisztina próbálja győzelemhez segíteni. Mivel a felek egyaránt a közvetlen élcsoport masszív tagjai, egyáltalán nem mindegy, kinek alakul jobban a meccs. A Kölcsey DSE-Nyíregyháza viszont ezúttal debütál: nem a sereghajtó SZEPA KSE lebecsülése, mindazonáltal óriási meglepetés lenne, ha az idáig minden mérkőzését elbukott borsodi hölgykoszorú éppen vasárnap táltosodna meg. Idegenben is a harmadik pozícióban táborozó Hadobás-tanítványok az egyértelmű favoritok.

KT
hirdetés