Még mielőtt megfordítanák a lemezt

A kisvárdaiaknak támadásban kell elsősorban feljavulniuk
A kisvárdaiaknak támadásban kell elsősorban feljavulniuk - © Fotó: Pusztai Sándor
Kisvárda – Csütörtökön Budaörsön zárja le a bajnokság első felét az immár Orbán Adriennt is bevető Kisvárda Master Good SE.

A lemezen még mindig ugyanaz a szám forog: október 12., vagyis az Alba Fehérvár elleni 23–22 óta nyeretlen a kisvárdai női csapat. Az élvonal újonca azóta egyetlen pontot tervezett, holott a bajnokság első körének utolsó három állomására hatot irányzott elő a szakvezetés. Az MTK elleni vereség (25–27) és az utolsó nyolc perc góliszonya miatti Békéscsabával szembeni hazai döntetlen (22–22) után ennek a pontszámnak már csak a fele jöhet össze a csütörtöki, Budaörs otthonában remélt győzelemmel, de a várdaiak a sorminta folytatásában és az eredmények javulásában bízhatnak. Ez esetben „garantált” a siker.

– A legutóbbi bajnokin és a múlt heti DVSC elleni edzőmeccsen látottak alapján is leszögezhetjük, hogy a kapusteljesítményünk javult és a védekezésünk is jobbá vált, úgy a nyitott, mint hatos falas változata – nyilatkozta Dévényi János, a Kisvárda Master Good SE edzője. – A gólok számának kell növekednie ahhoz, hogy esélyünk legyen a sikerre, ahhoz pedig elsősorban a helyzetkihasználásnak szükséges javulnia. Közben pedig meg kellene állítanunk a Budaörs rohanásra, gyors középkezdésekre alapuló játékát.

A Budaörs is közvetlen riválisnak tekinthető csapat, amely tavaly újoncként okosan kihasználta, hogy nem volt kieső a bajnokságból, felépítette csapatát, és az eddig szerzett nyolc pontja arra utal, hogy megállja a helyét a mostani mezőnyben. A várdaiak eddig öt egységnél tartanak, de győzelem esetén biztosan megelőzik az első kört már befejező Békéscsabát, és elmozdulnak a kieső helyekről.
A kizárólag magyar játékosokat foglalkoztató budaörsiek legismertebb játékosai kétségkívül Pálos-Bognár Barbara és a mátészalkai születésű Hornyák Ágnes, akik válogatott és Bajnokok Ligája-rutinnal is rendelkeznek. Ami azt illeti, immár a KKC-nak is van győri BL, valamint válogatott tapasztalattal rendelkező játékosa, hiszen a bajnokság végéig kölcsönkapták az ETO-tól a jobbszélső Orbán Adriennt, aki csütörtökön már bevethető lesz.

Változás a kisvárdai szakmai stábban is történt, immár Farkas Andrea tölti be a kapusedzői szerepkört. A játékosként olimpiai ezüst- és bronzérmes, világbajnoki második helyezett szakember legutóbb Dunaújvárosban tevékenykedett, Mátéfi Eszter szakmai igazgatóval nemcsak együtt dolgozott, hanem játékosként klub és válogatott szinten is együtt érték el legnagyobb sikereiket, a világversenyeken szerzett érmek mellett a Bajnokok Ligája-győzelmet is.

A csütörtökön 18 órakor kezdődő mérkőzést az M4 Sport élőben közvetíti. Utána kezdődik a bajnokság második köre, vagyis a lemez B oldala forog tovább. És azon talán már nem a nyeretlenségről szóló szám lesz a sláger.
hirdetés