Még mindig ég a kecskeméti hűtőház

Kecskemét – Nem tudják megfékezni a lángokat a tűzoltók Kecskeméten, a kedden délelőtt kigyulladt volt hűtőház épületében. Órák óta változatlan intenzitással lángol a négyszintes raktár – mondta a Független Hírügynökségnek Fekete Dezső, a kecskeméti tűzoltóság tűzmegelőzési osztályvezetője.

A 3200 négyzetméteres raktárban hárman dolgoztak, amikor lángra kapott a belső szigetelés, hungarocell és üveggyapot égett. A tűzben senki nem sérült meg. Mostanra kiderült, hogy a négyszintes épületben valószínűleg gyújtogatás történt, ezért az ügyet a rendőrség vizsgálja tovább.

Az épület minden nyílásán órák óta gomolyog a fekete füst, amit több kilométer távolságból is lehet látni. 25 tűzoltó még mindig küzd a lángokkal. A környező épületek nincsenek közvetlen veszélyben.

A tűzoltók riasztották a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság vegyi felderítő szolgálatát is, akik a levegőszennyezettséget mérik, és figyelmeztetik a szélirányban lakókat, hogy saját biztonságuk érdekében tartsák zárva az ablakokat és az ajtókat – mondta az osztályvezető.
hirdetés