Még mindig életveszélyes a villámcsapásban megsérült fiú állapota

Még mindig életveszélyes állapotban van az a 16 éves fiú, aki egy villámcsapás során sérült meg a Nyíregyházi Állatparkban vasárnap – tájékoztatta a Független Hírügynökséget Adorján Gusztáv, a nyíregyházi Jósa András Oktató Kórház igazgatója. A fiút a kórház gyermek intenzív osztályán ápolják.

A család kérésére nem adhat információt a kórház

A Jósa András kórház sajtótájékoztatón számolt be a hétvége két súlyos sérültjének állapotáról. Részletek >>>


Esőben a vizes fa is vezetővé válik

A villámcsapás körzetében több magas fa volt, az elefántház kerítésénél pedig kar vastagságú csövekből készült fém ketrec, ez a fotókon is látszik. Hogyan lehetséges, hogy a villám a rossz vezetőként ismert fába csapott, és nem a jól vezető fémbe? A választ Daragó László fizikus adta meg. Tovább >>>

– Pusztai Sándor –


Mint arról a Független Hírügynökség már beszámolt, a 16 éves győri fiú édesapjával a Nyíregyházi Állatparkban egy fa mellett állt, amikor a fába villám csapott. A fiú életveszélyes sérüléseket szenvedett, édesapja könnyebben sérült, őt valószínűleg hétfőn kiengedik a kórházból. A fiút még a parkban újraélesztették, majd a mentők kórházba szállították.

Az orvosok stabilizálták a fiú állapotát

Dr. Adorján Gusztáv, a kórház ügyvezető igazgatója közölte: vasárnap és éjszaka az orvosok stabilizálták a fiú állapotát, de még életveszélyben van. A szülők kérésére egyéb tájékoztatást nem adhat állapotáról a kórház, de ha javulni fog a fiú állapota – amelyben valamennyien bizakodnak -, a szülők állnak rendelkezésre.

– Független Hírügynökség –
hirdetés