Még mindig keresik a patakba zuhant kisfiút

Újrakezdték a patakba esett kisfiú keresését a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Sajólászlófalván.  video

A magas vízállás és erős sodrás miatt hétfő reggelig még nem tudták folytatni annak a 8 éves kisfiúnak a keresését, aki vasárnap esett bele a Borsod megyei Harica patakba. A gyerek vasárnap este esett a vízbe, és sötétedésig eredménytelenül kutattak utána, mintegy 600 m hosszúságú szakaszt fésültek át.

A sajólászlófalvi patak vízállása olyan magas, hogy körülbelül egy métert kell apadnia ahhoz, hogy megkezdhessék a keresést. Tovább nehezíti a munkát, hogy a sodrás olyan erős, hogy vasárnap egy búvárt is bevitt egy fa gyökere alá. A férfit sikerült kimenteni – mondta el a Független Hírügynökségnek Lehoczki László, a Miskolci Spider Mentőszolgálat vezetője. 

A Harica patak vízszintje jelenleg 1,5- 2 méteren áll. A kisfiú keresését továbbra sem adták fel, de jelenleg csak a partról tudják figyelni a vizet. Eddig 600 méter néztek át, és amint apad a vízszint, folytatják a patak átvizsgálását – mondta Lehoczki László.

A 8 éves fiú vasárnap esett a vízbe, amikor barátaival lement a megáradt patak partjára. Társai elszaladtak segítséget hívni, de mire visszaértek a fiút már nem találták.
hirdetés