Még nem kötöttek víz alatt házasságot

Nyíregyháza – A legtöbb házasulandó a nyári hétvégéket választja esküvője időpontjának, de az nem jelenti azt, hogy így év elején nincs semmi teendőjük a pároknak.

Ez ám igazán aktív időszak számukra, hiszen már egy fél évvel a tervezett időpont előtt  felkereshetik az Anyakönyvi Hivatal annak érdekében, hogy valóban a legjobbnak ítélt napon és órában esküdhessenek meg. Ez az a dátum, amely majd a további előkészületeket határozzák meg.

Ma már számtalan rendezvényszervező cég veszi le a fiatalok válláról a munka dandárját. Sokszor a szerelmeseknek csak egy dolga marad, kimondani azt a bizonyos – remélhetően – boldogító igent. Bár a szervezésben, a ruhákban, a külsőségekben számtalan változás megy végbe évről évre, de az anyakönyvvezetőknek még nem kellett  nagyon extrém helyzetbe összeadni a párokat – tudtuk meg Veres Ildikó anyakönyvvezetőtől. Az is kiderült a felmérésekbő, hogy a  vidékiek körében is népszerű a nyíregyházi házasságkötő terem.

Sokszor gördülnek be limuzinok, nem ritka a hatos fogattal érkező ifjú pár, de az úgynevezett polgári házasságkötés mégis a mai napig is hagyományosnak mondható. Annyi viszont változott az elmúlt évekhez képest, hogy már a pár igénye szerint akár „házhoz megy” az anyakönyvvezető, de a felejthetetlen emléknek akár a városháza Krúdy terme is otthont adhat.

– Sipos Marianna –
hirdetés