Még nem tudják, mennyit lendít majd a forgalmon a SZÉP-kártya

Még nem tudják, mennyit lendít majd a forgalmon a SZÉP-kártya
Debrecen. Nem számoltak telt házzal a május elsejei hosszú hétvégére, annak ellenére sem, hogy akciós csomaggal várták a vendégeket – mondta el dr. Hevessy Gábor a Hotel Aquaticum igazgatója.

Hozzátette, a kedvezményes árat az amúgy kiemelt időszakokra érvényesből számolták, ezért vártak csak 70-80 százalékos foglaltságot. Amúgy átlagban a hét végéken szokott 60-70 százalékos lenni. Idén nagyon megérzik a végtörlesztés miatt elmaradókat, és a SZÉP-kártya bevezetése is elhúzódott, a tavalyi üdülési csekkel meg már kevesen rendelkeznek, holott a hozzájuk látogatók zöme a három vagy két generációs családokból kerül ki. A visszaesést a vendégforgalomban a külföldiek csak részben pótolják a forint árfolyamának a függvényében, de összességében ez idei eddig rosszabb, mint a tavalyi év, bár a nyár még hozhat változást.

Normál áron

Érdekes történettel kezdte válaszát Darvasi László a Hungest Hotels Nagyerdő igazgatója, aki elmondta, eredetileg négy éjszakás akciót hirdettek, de erre a csomagra mindössze 10 foglalás érkezett. Kiderült, a vendégek május elseje éjszakára már nem tartanak igényt, így inkább naponként lehetett foglalni náluk normál áron. Ez bevált, és 28-29-re 80-90 százalékos, 30-ra 60 százalékos foglalást regisztrálhattak, igaz ebbe belejátszott a Final Four kosárlabda esemény is. Az igazgató egyébként is a rendezvényfüggősségüket emelte ki, egyébként ebben az időszakban 40 százalékos szokott lenni a foglaltságuk, ami nem rosszabb az országos átlagnál. Optimistábban várja a nyarat, mert szerinte a SZÉP-kártyával való fizetést általában akkorra tartogatják az emberek.
hirdetés