Még nyúlgátat is építettek

Maszkban is kellett tájékozódni
Maszkban is kellett tájékozódni - © Fotó: Dodó Ferenc
Nyíregyháza – Elméletben és gyakorlatban is teljesítették a tornyosuló feladatokat.

Több helyszínen rendeztek a megyében katasztrófavédelmi ifjúsági versenyt. A Szatmári járási fordulónak a szatmárcsekei sportpálya adott otthont. A Fehérgyarmati Katasztrófavédelmi Kirendeltség által szervezett vetélkedésen 11 általános iskolás csapat indult.

Változatos feladatok

A diákok elméleti és gyakorlati feladatokban, 10 állomáson mérték össze tudásukat, többek között tesztlapkitöltés, mocsárjárás, elsősegélynyújtás, szennyezett terepszakasz leküzdése, sebesült szállítása, nyúlgát építése, túlélőcsomag összeállítása és kerékpáros ügyességi verseny volt a feladatok között. A legjobbnak a Fehérgyarmati Deák Ferenc Gimnázium csapata bizonyult. A Csengeri járás versenyét a Porcsalmai Kiss Áron Általános Iskola együttese nyerte.

Nyíregyházán az erdei tornapályán rendezték meg 4 járás viadalát. Gerebenics Károly tű. alezredes, a Nyíregyházi Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetője elmondta, hogy az általános iskolások között a nyíregyházi Szent Miklós Görögkatolikus Általános Iskola gárdája lett a legjobb, megelőzve a Tiszanagyfalui Általános Iskolát. A középiskolások közül az ÉVISZ emelkedett ki, a második a Nyíregyházi SZC Tiszavasvári Szakgimnáziuma lett, mindannyian a megyei fordulóba jutottak.

KM
hirdetés