Még pályázhatnak támogatásra a csíksomlyói pápalátogatásra utazó fiatalok

Június 1-jén, szombaton tart szabadtéri szentmisét a csíksomlyói hegynyeregben Ferenc pápa
Június 1-jén, szombaton tart szabadtéri szentmisét a csíksomlyói hegynyeregben Ferenc pápa - © Fotó: Andreas Solaro / AFP
Budapest – Április 1-jéig pályázhatnak utazási támogatásra 13 és 19 év közötti fiatalok, hogy részt vegyenek Ferenc pápa június 1-jei szentmiséjén Csíksomlyón – mondta a pályázatot meghirdető Rákóczi Szövetség kommunikációs munkatársa az M1 aktuális csatornán hétfőn.

Katona Flóra hozzátette: a pályázatra középiskolások és egyházi közösségek jelentkezhetnek a www.rakocziszovetseg.org oldalon, ahol a sikeres pályázók listáját április 16-ától teszik közzé.

Elmondta: a megtett út függvényében akár 400 ezer forint utazási támogatást is lehet kapni, de a szállás és az ellátás költsége teljes egészében a csoportokat terheli majd.

A műsorban elhangzott, hogy a Rákóczi Szövetség minden évben több utaztatási programot is szervez, amelyek március 15-ére, június 4-ére és október 23-ára is kiterjednek. Tavaly több mint 400 csoport 15 ezer diákja utazott külföldre a szövetség pályázatai által – hangsúlyozta a szövetség kommunikációs munkatársa.

– MTI –
hirdetés