Megadnák a szerencsének az esélyt

Megadnák a szerencsének az esélyt
© Fotó: KM-archív
Nyíregyháza – Hollósy László és stábja a csapatkohézió kialakítására helyezi a hangsúlyt.

Magyar Kupa-elsőség és ezüstérem az extraligában. Ezeket az eredményeket próbálhatja meg ismét elérni, vagy túlszárnyalni a Fatum-Nyíregyháza, amely vasárnap szórakoztató, csapat-összekovácsoló programmal, hétfőtől pedig felmérésekkel, majd edzéssel megkezdte a felkészülést a következő szezonra. Az első labdás edzések roppant összetettek: szerepelnek benne fizikai, technikai és már taktikai edzések is.

– Egy-két héttel hamarabb kezdtük a felkészülést, ugyanis a csapat fele kicserélődött és fontosnak tatjuk, hogy minden szempontból azonos szintre hozzuk a játékosokat – beszélt csapata programjáról Hollósy László vezetőedző. – A legfontosabb az alapok lerakása. A hangsúly ilyenkor a fizikai képzésen van, ugyanakkor a mai világ annyira felgyorsult, hogy nem beszélhetünk tiszta felkészülési időszakról. Ezeket a feladatokat nyáron már megcsinálták a lányok. Én annak a híve vagyok, hogy ilyenkor a fizikai képzés mellé kell tenni a labdás gyakorlatokat is. A védekezési rendszer alapjait is elkezdjük letenni, ezt fontos minél jobban letisztítani, hogy ne legyen semmi félreértés a későbbiek folyamán.

– Tíz-tizenegy hetes programot csinálunk, a tervek szerint augusztus végétől már elkezdjük a edzőmeccseket – folytatta a tréner. – Nagyon optimálisak a feltételrendszerek Nyíregyházán, ezért nem is utazunk el sehova edzőtáborozni. Persze különböző tornákra, például Jászberénybe elmegyünk, itthon rendezünk szeptember végén egy viadalt, a további meccseket még szervezzük.

Ugyan a munka még csak a napokban kezdődött, úgy tűnik, a csapatkohézió megteremtésében jó úton halad a Fatum. Az összhang alakul, miközben a lányok sok esetben mosolyogva végzik a játékosabb feladatokat.

– Szilágyi Barnát ebben az idényben folyamatosan szeretnénk foglalkoztatni – mondta Hollósy László a pszichológusról, aki levezényelte a hétvégi, többek között kutyasétáltatásból, felszolgálásból, fagyi- és lufiosztásból álló programot. – Minden héten foglalkozik majd a lányokkal és minden hónapban egyénileg is fog velük beszélgetni. Nagy hangsúlyt szeretnénk fektetni a csapatkohézióra, olyan együttest szeretnénk építeni, amelynek tagjai képesek egymásért küzdeni. Úgy gondolom, ez az alapja annak, hogy egy szép szezont futhassunk.

Addig azonban hosszú utat kell megtenni, és nem is feltétlenül csak a lányokon múlik az eredményesség.

– Kicsi puzzle-darabokból áll össze a kép – fejtette ki elméletét az edző. – Mindegyikre oda kell figyelni és ez még mindig nem garancia a sikerre, ahhoz ugyanis szerencse is kell. Én azt mondom a lányoknak, minden edzésen úgy kell dolgoznunk, hogy megadjuk az esélyt annak, hogy a szerencse ránk találjon. Emellett nyilván minél jobban le kell szűkíteni a szerencsefaktort, tehát bíznunk kell magunkban, és ha megfelelően dolgozunk, annak meglesz majd a gyümölcse.

A „gyümölcsszedés” október 4-étől kezdődhet, a Fatum-Nyíregyháza ekkor játssza első meccsét a bajnokságban, méghozzá hazai pályán, a Jászberény ellen.

MK
hirdetés